Κατσέλη: Ανεύθυνη η ψήφιση του Μνημονίου 2

Κατσέλη: Ανεύθυνη η ψήφιση του Μνημονίου 2

Διαβάστε τι δήλωσε η Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Βουλής. Γρίφο αποτελεί η στάση της στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής

"Η ψήφιση μέτρων που στερούνται κάθε επιστημονικής οικονομικής βάσης όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη, αλλά συνιστά και ανεύθυνη στάση", επισήμανε στην ομιλία της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η κ. Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι διαφωνεί με την συλλογιστική και την διαπραγματευτική τακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου, επισήμανε ότι οι εταίροι προασπίζονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα χειροτερεύσουν την κατάσταση καθώς οι υφεσιακές επιπτώσεις θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα οδηγήσουν στην ασύντακτη χρεοκοπία.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι θα περίμενε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών μια έκθεση για τις επιπτώσεις των μέτρων, πρόσθεσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μια επιστημονική τεκμηρίωση και επισήμανε ότι και το ΔΝΤ καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα για μη βιώσιμο χρέος ακόμα και με το PSI και το κούρεμα.

"Μαθηματικά σε 6 μήνες θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα", είπε η κ. Κατσέλη, προτείνοντας την εντός ενός μηνός κατάρτιση εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης.

Η κ. Κατσέλη επικαλούμενη έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΚΤ αποκάλεσε μύθο τα όσα ακούγονται για έξοδο της χώρας από το ευρώ χωρίς την θέλησή της ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή μισθών και συντάξεων είπε ότι "οι εσωτερικοί πόροι με μερικές μικρές θυσίες επαρκούν για την πληρωμή".

Η κ. Κατσέλη πρότεινε την σύγκληση εκτάκτου Συνόδου Κορυφής για την μερική εφαρμογή του PSI ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, και για έγκριση του σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης που θα κατατεθεί.

Επίσης η κ. Κατσέλη ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Ευρωκοινοβουλίου τονίζοντας ότι τώρα έχουμε περισσότερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και κατέληξε λέγοντας ότι "αυτά τα πακέτα δεν δίνουν λύση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιοι δεν ψηφίζουν το "Μνημόνιο 2" στη ΝΔ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την κομματική πειθαρχία

SHARE:

24Media Network