Κεγκέρογλου: Αλλαγή στις συνδικαλιστικές άδειες, εφόσον συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι

Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού των συνδικαλιστικών αδειών άφησε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού των συνδικαλιστικών αδειών άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με την προϋπόθεση όμως να υπάρχει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. "Απ' ό,τι ξέρω, υπάρχει προβληματισμός και στην κυβέρνηση και τα κόμματα για το μέγεθος των συνδικαλιστικών αδειών. Οι συνδικαλιστές έχουν 80 μέρες πλήρη απαλλαγή εργασίας έναντι 21 ημερών με το νόμο του ‘82" εξήγησε.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε δε ότι οι αποζημιώσεις για τη θεομηνία της περασμένης Παρασκευής θα καταβληθούν άλλη εβδομάδα. "Έχουμε λάβει έγκριση για τις πιστώσεις από το ΥΠΟΙΚ. Αφότου ένας δήμος μας κάνει αίτημα πχ την Τετάρτη, θα τού διαβιβάσουμε χρήματα σε 3 – 4 ημέρες το πολύ" σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Οι δήμοι δέχονταν αιτήσεις και τις προηγούμενες ημέρες παρότι ήταν αργία, επίσημα ξεκίνησε αυτή η διαδικασία από σήμερα (Δευτέρα). Υπάρχουν δυο δυνατότητες, μία ένα άμεσο βοήθημα για όσους αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα, και για τις μικροεπισκευές υπάρχει τριμερής επιτροπή. Οι επιτροπές θα ελέγχουν επιτόπου τη ζημιά και θα την κατατάσσουν σε κατηγορία πρόσθεσε.

"Χρειάζεται αναπροσαρμογή των έργων πολιτικής προστασίας. Στη δική μας διαδικασία δεν εμπλέκεται η περιφέρεια, έχει συμμετοχή στην αποζημίωση των επιχειρήσεων" διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

SHARE:

24Media Network