Κενεβέζος: H Τουρκική αδιαλλαξία δεν επέτρεψε την εξεύρεση λύσης

Κενεβέζος: H Τουρκική αδιαλλαξία δεν επέτρεψε την εξεύρεση λύσης

Ο Κύπριος Πρέσβης στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, αναφέρεται στο Κυπριακό μια μέρα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία

Την πλήρη ευθύνη στην Τουρκία ρίχνει για το αδιέξοδο των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Κύπριος Πρέσβης στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, λέγοντας πως η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς δεν επέτρεψε να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να δημιουργηθούν συνθήκες και ευκαιρία για μία λύση που θα οδηγήσει στην ειρήνη και την ασφάλεια για όλους. Ωστόσο, όπως σημειώνει προσβλέπει σε μια νέα ευκαιρία στο μέλλον υπογραμμίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία της Κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ολόκληρη η δήλωση του Κύπριου Πρέσβη:

“Η δική μας πλευρά προσήλθε και σε αυτό το στάδιο των συνομιλιών με κάθε καλή διάθεση και με προτάσεις και θέσεις που αν γινόντουσαν αποδεκτές θα οδηγούσαν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία, η οποία θα ήταν εφικτό να διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας στο νησί για όλους τους πολίτες του και όχι μόνο για τους Έλληνες της Κύπρου.

Στο πλάι μας, αλλά πρωτίστως στη βάση κοινών αρχών και αξιών υπήρξε απόλυτη η στήριξη και συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, όπου με τις προτάσεις, εισηγήσεις και στάση της ενίσχυσε, στήριξε και θεμελίωσε με όλες τις δυνάμεις της τις πιο πάνω αναφερόμενες δυνατότητες και προϋποθέσεις.

Δυστυχώς η τουρκική αδιαλλαξία, δεν επέτρεψε να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να δημιουργηθούν συνθήκες και ευκαιρία για μία λύση που θα οδηγήσει στην ειρήνη και την ασφάλεια για όλους. Στηρίξαμε και υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή με επιχειρήματα και προτάσεις τη θέση ότι δεν μπορεί να προκύψει λύση με παραμονή στρατευμάτων και οποιασδήποτε μορφής επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις στο νησί.

Παραμείναμε ασφαλώς σταθεροί σ’ αυτή τη θέση μέχρι τέλους. Προσδοκούμε σε νέα ευκαιρία και προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε λύση, πάντα στο πλαίσιο των πιο πάνω αυτονόητων προϋποθέσεων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα