Κεραμέως: Πολλά περισσότερα από 35.000 τα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Η Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που είχε εγγυηθεί -όπως είπε- ότι θα αυξηθούν οι θέσεις στους παιδικούς με τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και καταλόγισε αναλγησία.

Ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό 30-35.000 παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς κατέθεσε η Βουλευτής της ΝΔ και Αρμόδια Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 η κα.Κεραμέως επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που είχε εγγυηθεί -όπως είπε- ότι θα αυξηθούν οι θέσεις στους παιδικούς με τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και ανέφερε ότι τα παιδιά που μένουν εκτός φέτος είναι περισσότερα από αυτά που έμειναν εκτός πέρυσι.

Voucher για 10 μήνες το χρόνο προτείνει η ΝΔ, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει στους γονείς τί θα κάνουν μετά από αυτή την εξέλιξη.

ADVERTISING

Η κα.Κεραμέως επικαλέστηκε στοιχεία των Δήμων βάσει των οποίων 161.000 αιτήσεις έγιναν για τους παιδικούς και voucher έλαβαν 93.000.

Τέλος, καταλόγισε αναλγησία στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε στην πραγματικότητα αυτοί που αποκλείονται είναι πολύ περισσότεροι αν σκεφτεί κανείς όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τους παιδικούς, δηλαδή δεν είναι στα όρια της φτώχειας, αλλά την ίδια ώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσουν έναν ιδιωτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκτός παιδικών σταθμών 30-35.000 παιδιά

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

SHARE:

24Media Network