Κικίλιας: Η κυβέρνηση εχθρεύεται τις επενδύσεις και πριμοδοτεί το Ρουβίκωνα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου "Οι αστέρες του εγκληματικού Πανθέου όπως τους έζησα" από τις εκδόσεις Πατάκη την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
(EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ)
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου "Οι αστέρες του εγκληματικού Πανθέου όπως τους έζησα" από τις εκδόσεις Πατάκη την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) EUROKINISSI

Επίθεση ΝΔ σε Τσακαλώτο. Αδύναμος ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ για τις επενδύσεις με αφορμή το Ελληνικό και την εμπλοκή που παρατηρείται με τη στάση του ΚΑΣ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παραπέμποντας στο tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ζητούσε την αποπομπή της γενικής γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού σημείωσε «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση. Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Ο Βασίλης Κικίλιας εμμένοντας στη γαλάζια γραμμή περί «αδύναμου πρωθυπουργού» αναρωτήθηκε με νόημα: «Και καλά, ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή…  Δε μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο… Δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ;».

Εκτός πραγματικότητας ο Τσακαλώτος

Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο χαρακτηρίζοντάς τον «εκτός πραγματικότητας» καθώς όπως ανέφερε «Ο κ. Τσακαλώτος βλέπει περισσότερες επενδύσεις από όσες αντέχουμε, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία στην Ελλάδα κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποχωρούν» προσθέτοντας ότι «μία και μόνο μία επένδυση έχει μείνει στη χώρα, αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, με έσοδα 1,3 δις, που ο ΣΥΡΙΖΑ λυσσαλέα πολέμησε, εμπόδισε, καταψήφισε και για την οποία τώρα υποκριτικά πανηγυρίζει».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «η ανικανότητα, η άσκοπη φλυαρία της κυβέρνησης Τσίπρα και η υποκριτική αναντιστοιχία λόγων και έργων προκαλεί δυσφορία και αγανάκτηση» τονίζοντας ότι «Οι πολίτες γονατίζουν από τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια, ενώ ο κ. Τσακαλώτος βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Ενώ μιλάει για αντίμετρα, οι συνταξιούχοι χάνουν δύο συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μηνιάτικο λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και της μείωσης του αφορολόγητου».

Η κυβέρνηση συνομιλεί με συλλογικότητες και εκθέτει τη χώρα

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον υπουργό δικαιοσύνης να επισκεφτεί τα δικαστήρια προκειμένου «να δει την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας, αντί να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλει στο Υπουργείο του» και αναφερόμενος στην χθεσινή «επιδρομή» στο υπουργείο δικαιοσύνης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα».

Επιπρόσθετα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνομιλεί με «συλλογικότητες» και «πριμοδοτεί με εκπομπές στην ΕΡΤ OPEN το Ρουβίκωνα» τονίζοντας ότι «μας προσβάλει όλους , εκθέτει τη χώρα και στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

Στο πλαίσιο ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στην πρωινή αιφνιδιαστική επίσκεψη στα δικαστήρια στην Ευελπίδων τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαπίστωσε τη μεγάλη ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι πολίτες, δικηγόροι και το προσωπικό των δικαστηρίων» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην απλοποίηση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης.

Η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για την αλλαγή φύλου

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε ουσιαστικά το ρεπορτάζ του news247 για τις διαφορετικές απόψεις και τις τριβές που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου λέγοντας ότι «η ΝΔ ως φιλελεύθερη παράταξη σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και θα καταθέσει τη δική της πρόταση για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη που συζητιούνται τα πάντα».

Σχολιάζοντας δε, την αλλαγή στάσης των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο υποστήριξε ότι «υπάρχει πολιτική συναλλαγής», καθώς «η κάλυψη του πρωθυπουργού στον κ. Καμμένο επιστρέφεται με στροφή –πείτε το και κωλοτούμπα- στο εν λόγω νομοσχέδιο. Παραδίδουμε τα κόμματα αυτά στους πολίτες για τη στάση τους».

SHARE: