Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία, θα τοποθετηθούμε όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση

Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία, θα τοποθετηθούμε όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση

Η θέση για σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση όσον αφορά την ΠΓΔΜ, επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής υπό τη Φώφη Γεννηματά

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι για τις εξελίξεις όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακεμίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παύλος Χρηστίδης.

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έχει διατυπώσει με υπευθυνότητα τη θέση που είναι η επίσημα διαμορφωμένη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση. Επίσης επισημάνθηκε «η απαράδεκτη θέση της κυβέρνησης με τη διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αντικειμενικά υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

Όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, τότε το Κίνημα θα τοποθετηθεί επί αυτής, ενώ και το κάθε κόμμα θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Τονίστηκε δε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση στην παρούσα κρίσιμη φάση δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.

Oυσιαστικά δηλαδή, το Κίνημα Αλλαγής δεν σπεύδει -σε αντίθεση με τη ΝΔ- να θέσει ζήτημα δεδηλωμένης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία, δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης

Κυβερνητικές διεργασίες για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network