ΚΚΕ: Η κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα συνέπεια του κριτηρίου του κέρδους των ομίλων

ΚΚΕ: Η κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα συνέπεια του κριτηρίου του κέρδους των ομίλων
Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό Eurokinissi

Σε μήνυμα του προς το ΚΚ Ιταλίας ο Περισσός επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, με την εν λόγω γέφυρα, είναι από αυτά με τα πιο ακριβά διόδια, με τα μεγαλύτερα κέρδη

Ευθύνες στο μεγάλο κεφάλαιο για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα που κόστισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους επιρρίπτει το ΚΚΕ με μήνυμα του προς το ΚΚ Ιταλίας.

Ειδικότερα στο μήνυμα του το ΚΚΕ αναφέρει:

“Αγαπητοί σύντροφοι,

Η κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, στη Γένοβα, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες συνιστά μια ακόμα τραγωδία, που χτύπησε τον ιταλικό λαό.

Δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη. Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι αποτελεί άμεση συνέπεια του ότι τόσο η κατασκευή όσο κι η συντήρηση των αυτοκινητόδρομων ακολουθούν το κριτήριο του κέρδους των ομίλων. Είναι ενδεικτικό ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, με την εν λόγω γέφυρα, είναι από αυτά με τα πιο ακριβά διόδια, με τα μεγαλύτερα κέρδη. Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων, που παραδίδουν αυτοκινητόδρομους και κάθε είδους υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει ξανά και ξανά και πάνω από όλα με ανθρώπινες ζωές.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στον ιταλικό λαό, στις οικογένειες των θυμάτων, τα ειλικρινή μας συλλυπητήριά και την αλληλεγγύη του Κόμματός μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα