ΚΚΕ: ''Η νέα συγκυβέρνηση λέει ψέμματα''

ΑΘΗΝΑ-Διακαναλική συνέντευξη τύπου της Γ.Γ. του ΚΚΕ  Α. Παπαρήγα στον Περισσό.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Διακαναλική συνέντευξη τύπου της Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα στον Περισσό.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε πως σχολίασε το ΚΚΕ την προγραμματική σύγκλιση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Με τη δημοσιοποίηση μίας ανακοίνωσης από το Γραφείο Τύπο του ΚΚΕ, το κόμμα σχολίασε τη σύγκλιση των κομμάτων της κυβέρνησης

"Το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης είναι ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι για το λαό, όταν η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού, η ισοπέδωση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να σταματήσει η εξαθλίωση του λαού, η μείωση των μισθών, χρειάζεται να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις επιχειρησιακές – ατομικές συμβάσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εκ περιτροπής εργασία, το πολύμορφο καθεστώς μαύρης εργασίας και ειδικά για τους νέους. Το εργατικό εισόδημα ληστεύεται κυριολεκτικά από τους εξοντωτικούς φόρους, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Για να σταματήσει η μείωση των συντάξεων πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που δημιούργησε το ''κούρεμα'' και η χρόνια ληστεία από τις κυβερνήσεις και την πλουτοκρατία.

Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία.

Κατάργηση Μνημονίων και Δανειακής Σύμβασης

Το ΚΚΕ θα φέρει στη βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Χρειάζεται επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και εγκλωβίζει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμάχες και πολέμους."   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συμφωνία πίσω από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

SHARE:

24Media Network