Κλείνει το μάτι στη ΝΔ η Μπακογιάννη

ΒΟΥΛΗ--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ)---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ)---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Παράθυρο για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις ανοίγει η Ντόρα Μπακογιάννη

Ανοιχτή για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Θέτει ως προϋπόθεση μέσα από συνέντευξή της στη Real News τον ρεαλισμό στην πολιτική γραμμή πλεύσης, τον οποίο μάλιστα δηλώνει πως ήδη βλέπει στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

"Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές, μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας", σημειώνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εκτιμά πως ο δικομματισμός, όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια, δεν υπάρχει πια, ενώ επισημαίνει πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση.

Υπάρχουν πλέον, σημειώνει, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως θα στήριζε μια κυβέρνηση "που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού, που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις".

Επισημαίνει, τέλος, πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

SHARE:

24Media Network