Κοινή δήλωση Τουσκ-Στόλντενμπεργκ: Η συντριπτική πλειοψηφία στην ΠΓΔΜ υποστήριξε ευρωπαϊκή πορεία

Κοινή δήλωση Τουσκ-Στόλντενμπεργκ: Η συντριπτική πλειοψηφία στην ΠΓΔΜ υποστήριξε ευρωπαϊκή πορεία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Σε κοινή τους δήλωση, οι Ντόναλντ Τουσκ και Γενς Στόλντενμπεργκ διαπίστωσαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην ΠΓΔΜ επιθυμεί ευρωπαϊκή πορεία και ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Κοινή δήλωση για το δημοψήφισμα στα Σκόπια εξέδωσαν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η συμφωνία για το όνομα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων δημιούργησε μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα να ενταχθεί στη διατλαντική και την ευρωπαϊκή κοινότητα ως ισότιμο μέλος. Αυτό θα αλλάξει τη ζωή του λαού της χώρας και της ζωής των παιδιών προς το καλύτερο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στο χθεσινό συμβουλευτικό δημοψήφισμα, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων υποστήριξε αυτήν την πορεία. Τώρα είναι στο χέρι των πολιτικών στα Σκόπια να αποφασίσουν τη μελλοντική πορεία της χώρας. Οι αποφάσεις που θα λάβουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα καθορίσουν την τύχη της χώρας και του λαού τους για πολλές επόμενες γενιές. Τους ενθαρρύνουμε να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία», σημειώνουν Τουσκ και Στόλτενμπεργκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα