Κοινή παρουσία Μητσοτάκη Θεοδωράκη κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Κοινή παρουσία Μητσοτάκη Θεοδωράκη κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών και της Άννας Διαμαντοπούλου η εκδήλωση της πρωτοβουλίας "ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙΑ" κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σε ζήτημα αιχμής της αντιπολιτευτικής της δράσης ανάγει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα σήμερα το απόγευμα ο τομέας παιδείας της ΝΔ με την προσωπική συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ θα δώσουν το παρών σε εκδήλωση που διοργανώνει η πρωτοβουλία «ΠΡΩ. ΠΑΙΔΕΙΑ» κατά του σχετικού νομοσχεδίου του κ. Γαβρόγλου, όπου θα συμμετέχουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στις αλλαγές του νόμου Διαμαντοπούλου όπως το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επενδύσει πολιτικά στα ζητήματα της παιδείας καθώς θεωρεί ότι αναδεικνύονται βασικές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ της ΝΔ και της κυβέρνησης, πάνω στις οποίες τεκμαίρει ο κ. Μητσοτάκης και τη συνολική σκληρή αντιπολιτευτική του γραμμή με βάση την οποία κόβει κάθε γέφυρα συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ τόσο τώρα όσο και μετά από τις εκλογές.  Σε αυτό το πλαίσιο με άρθρο του χτες στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την κάθετη εναντίωσή του στο νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου και ζήτησε εκ νέου την απόσυρσή του, ενώ επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του πως αν ψηφιστεί στη βουλή, η δική του κυβέρνηση θα το καταργήσει. Όπως αναφέρει συμπερασματικά «το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να περάσει. Αν περάσει, θα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη αλλά και η δική μας δέσμευση».

Κατά τη ΝΔ η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που οδηγεί στην κατάργηση βασικών προβλέψεων του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, ακυρώνει το συναινετικό κλίμα των προηγούμενων αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης η κυβέρνηση όπως και σε κάθε τομέα «πολιτεύεται δογματικά, συγκρουσιακά και με τρόπο τυφλά επιζήμιο για τα συμφέροντα της χώρας. Οι κυβερνώντες επιχειρούν -ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης- να ελέγξουν τα πράγματα και να επαναφέρουν παρωχημένες ιδεοληψίες».

Τα βασικά ζητήματα που αναδεικνύει ο κ. Μητσοτάκης ενόψει και της αποψινής  εκδήλωσης (αίθουσα εκδηλώσεων ΤτΕ στις 6μμ) και τα οποία προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η στροφή στη χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια και από ιδιωτικούς πόρους αλλά και μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας τους, οι πιο αυστηροί εσωτερικοί κανονισμοί στη λειτουργία των ιδρυμάτων και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσει και την αντίληψή του για το ρόλο του ασύλου και τρίτον ζητά μεγαλύτερη αυτονομία και αυτοτέλεια από τις πολιτικές του υπουργείου παιδείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα