Κόκκαλης: Εξετάζεται εν ευθέτω η συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κόκκαλης: Εξετάζεται εν ευθέτω η συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης Eurokinissi

Για την απόφασή του να συμπορευτεί με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Εξετάζεται εν ευθέτω η συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε για την απόφασή του να συνταχθεί με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  “Η τετραετής συμπόρευση βοήθησε να ερθουμε κοντά, πετύχαμε πολλά αυτά τα χρόνια”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κόκκαλης “Από τη στιγμή που έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης θέλω να ψηφίζω και τα νομοσχέδια όπως της προστασίας της πρωτης κατοικίας και τις 120 δόσεις όπου δεν απαιτείται ονομαστική ψηφοφορία” και τόνισε πως τα περισσότερα νομοσχέδια θα είναι σε θετική κατεύθυνση.

Απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως “Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί”, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ό,τι θέλει και πως ο κ. Χρηστίδης, εκπροσωπεί ένα κόμμα, στο οποίο οι απόψεις διίστανται”.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως σε αντίθεση με όσα λέει η ΝΔ δεν πρόκειται για “κυβέρνηση κουρελού”. “Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και θα προσπάθήσει να επιστρέψει στους έλληνες όσα έχασαν τα χρόνια του μνημονίου”, εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στους αγρότες, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τους περιμένει την Τετάρτη στο υπουργείο και πως ήδη υπάρχει μέριμνα ώστε από του χρόνου να μην ισχύουν οι ανοιχτές τιμές, ενώ συμπλήρωσε ότι από τις 5 Δεκεμβρίου είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για τα ασφαλιστικά των αγροτών, ο υφυπουργός τόνισε πως από 1/1/2019 έχουν μειωθεί οι εισφορές τους κατά 30%, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης των αγροτών που μετέχουν σε συνεταιρισμούς και υφίσταται το αφορολόγητο των 8500 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα