“Κόκκινη κάρτα” από Μαξίμου για την εκλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ

“Κόκκινη κάρτα” από Μαξίμου για την εκλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ
Τάκης Μπαλτάκος Eurokinissi Sports

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η εκλογή Μπαλτάκου μπορεί να συμβάλει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου .

Την κάθετη αντίθεση της κυβέρνησης στην εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΠΟ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στο briefing, ο κ. Οικονόμου δεν έκρυψε την ενόχληση του Μαξίμου για την εκλογή Μπαλτάκου, η οποία έχει προκαλέσει άλλωστε πλήθος αντιδράσεων και στο χώρο του αθλητισμού.

“Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της η συγκεκριμένη επιλογή”, απάντησε καταρχάς θεσμικά ο κ. Οικονόμου, αλλά πρόσθεσε:

“Όμως, επειδή με ρωτάτε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί, και συμβολικά και ουσιαστικά, να συνδράμει στο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε υπάρξει ΓΓ της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, μέχρι την εξώθηση του σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη ότι συνομιλούσε με την (καταδικασθείσα πλέον εγκληματική οργάνωση) Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Μπαλτάκος εφέρετο ως βασικός υποστηρικτής μίας συνεργασίας τότε της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και γενικότερα της “δεξιάς στροφής” της κυβέρνησης.

Ενώ μετά το 2016 είχε συμμετάσχει σε ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου ακραία δεξιού κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα