ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές). Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) . Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας . Τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ για θέματα καταναλωτή. Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Απομονωμένος ο Τσίπρας με "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" και κλείσιμο ματιού σε Κασιδιάρη

Για "κυβέρνηση παραλυσίας" που θα οδηγήσει τη χώρα πάλι πίσω έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στον "απομονωμένο" Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν συντάχθηκε με τις υπόλοιπες δυνάμεις στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: "Η υπόθεση Γεωργούλη φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του"

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σταυρώσει τη Μενδώνη γιατί δεν αντέδρασε σε φήμες για Λιγνάδη, αλλά δεν διέγραψε τον ευρωβουλευτή του με φήμες, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Το "αντίο" του Οικονόμου - Μπρίφινγκ με Σκέρτσο

Τη λήξη της θητείας του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα Πέμπτη (20/4). Τη θέση του αναλαμβάνει μέχρι τις εκλογές, ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο Κ. Μητσοτάκης

Απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσουν αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν.

Δημήτρης Μάντζος

Μάντζος: "Αν σε κάτι αριστεύει η παρέα του κ. Μητσοτάκη είναι στην αλαζονεία και τη θρασυδειλία"

"Το στόμα που έβριζε το ΠΑΣΟΚ, είναι το στόμα της κυβέρνησης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μάντζος σε ανάρτησή του, αναφερόμενος στο υβριστικό μήνυμα που ακούστηκε να εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνομωσίας στην άκρη

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Μητσοτάκης και Τσίπρας σε στιγμιότυπο από παλαιότερη συζήτηση στη Βουλή

Το θεσμικό "κρυφτούλι" Μητσοτάκη για να αποφύγει το debate με Τσίπρα

O Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός “ως θεσμικός πολιτικός σέβεται τους κανόνες” και εκτίμησε ότι “η κοινωνία δεν περιμένει τώρα να μάθει ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα”

Ο Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Το δίλημμα των εκλογών είναι μπροστά ή πίσω – Οι πολίτες το έχουν κατανοήσει

Τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από την προεκλογική του συγκέντρωση στο Ίλιον, όπου μεταξύ άλλων απηύθυνε κάλεσμα στον πρωθυπουργό να έρθει σε ντιμπέιτ μαζί του, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πτώση σοβάδων σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες, η κυβέρνηση καμαρώνει για τους διαδραστικούς πίνακες

Ο Γ. Οικονόμου "δείχνει" τους δήμους για την κατάσταση στα σχολικά κτίρια και επικαλείται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει διαδραστικούς πίνακες σε 36.000 σχολικά τμήματα.

Μέγαρο Μαξίμου

Κόμμα Κασιδιάρη: Το Μαξίμου απαντά σε Τζανερίκο - "Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης"

"Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη", δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, συνδέοντας την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου με τη λήξη της θητείας του λόγω ηλικίας.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου για debate: "Ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοιχτός σε κάθε διάλογο διαδραστικό, με πραγματικά στοιχεία"

Την βεβαιότητά του ότι "δεν υπάρχει καμία άλλη βιώσιμη κυβερνητική πρόταση εκτός από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη", εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος

"Τα μασάει" τώρα το Μαξίμου για την τροπολογία - απειλή κατά ΑΔΑΕ

Ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε πως η κυβέρνηση ήθελε να εφαρμόσει ό,τι είχε νομοθετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλες ανεξάρτητες αρχές και πως η τροπολογία που ερμηνεύτηκε ως απειλή κατά της ΑΔΑΕ αποσύρθηκε για τις εντυπώσεις.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης

Οικονόμου για κόμμα Κασιδιάρη: "Η Δικαιοσύνη δε θα ξεγελαστεί από τρικ με πρώην δικαστικούς"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης νομοθετικής παρέμβασης. Το Μαξίμου εκτιμά πάντως ότι το θεσμικό πλαίσιο επαρκεί για να απαγορευτεί η συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές.

Ο Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Η "προοδευτική" κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών

«Η Ελλάδα του 2023 είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του 2015-19, από κάθε άποψη. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων

Τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε «κυβέρνηση των ηττημένων» σε περίπτωση που η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι 1-2 μονάδες, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: "Ο κ. Τσίπρας θα χρηματοδοτήσει τις εύκολες υποσχέσεις του με τα λεφτόδεντρα των νέων φόρων"

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για "φαντασιώσεις για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας".

Επιταχυντής ανισοτήτων η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων - Η  μετεκλογική "νάρκη" του φορολογικού μίγματος

Επιταχυντής ανισοτήτων η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων - Η  μετεκλογική "νάρκη" του φορολογικού μίγματος

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της επόμενης μέρας, μετά τις εκλογές, , είναι αυτό της φορολογικής δικαιοσύνης και της ισοκατανομής των βαρών, που αποτελεί άλλωστε και συνταγματική επιταγή.

Ο Γιάννης Δραγασάκης

Δραγασάκης: "Πότε, ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη;"

"Να απαντήσει η κυβέρνηση αν έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτικές μελέτες για την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα μεσαία στρώματα" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις μεθόδους του πολακισμού κατά γράμμα

Σε ανακοίνωσή του για την έκθεση "καταπέλτη" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στρέφει τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι επί διακυβέρνησης Τσίπρα καταγράφονταν παρόμοια στοιχεία.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Εξωφρενικό ο Ανδρουλάκης να προτείνει για πρωθυπουργό τον "άγνωστο Χ"

Το Μαξίμου δεν κρύβει την αγωνία του να είναι ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε μία συγκυβέρνηση, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα αυτοδυναμίας, ενώ δεν αποκλείει και τρίτες εκλογές.

Ο Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: "Δεν μπορεί να γνώριζε ο Μητσοτάκης το χάος στο σταθμαρχείο"

Απαντήσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις εκλογές έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου, μετά και την τοποθέτηση στη Βουλή των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Γιώργου Γεραπετρίτη για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου ακολούθησε τη χυδαία προπαγάνδα Γεραπετρίτη - Καραμανλή

Επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ομολογία των ψεμάτων των Γεραπετρίτη και Καραμανλή. "Κοροϊδεύουν τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο, απλά για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους" σημειώνει.

Το Μαξίμου "σφυρίζει αδιάφορα" για τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ

Το Μαξίμου "σφυρίζει αδιάφορα" για τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ

Στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ παρέπεμψε όσον αφορά στην καρατόμηση του Κ. Σκούμα ο Γ. Οικονόμου, επιχειρώντας να διασκεδάσει εντυπώσεις περί δυσαρέσκειας για το χειρισμό των διαδηλώσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου για Τσίπρα: "17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός στα λόγια του"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. "Ψέματα, λαϊκισμός, συκοφαντίες και ανακρίβειες".