Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο λαός να δώσει στο δημοψήφισμα ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του ΝΑΙ

ΑΘΗΝΑ-Ο ΠτΔ Παυλόπουλος και πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην εκδήλωση της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ. .(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠτΔ Παυλόπουλος και πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην εκδήλωση της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ. .(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρεμβαίνει εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων και καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη

Παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή κάνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στο δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

«Έτσι ερμηνεύει την ψήφο του η Ευρώπη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η χώρα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά οικονομικά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έτσι πρέπει να την ερμηνεύσει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός» αναφέρει. Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό, άμεσα, σήμερα, να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη «μετά τη δραματική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία μπήκαμε και τυπικά σε φάση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσθέτει: «Ο λαός πρέπει να δώσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο δεν νομίζω ότι θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του "ΝΑΙ" στην Ευρώπη και στο ευρώ. Γι αυτό και καλώ όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Όχι μόνο όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Καλώ και τους παλιούς νεοδημοκράτες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται εξοργισμένοι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Δεν πάψατε να είστε αυτοί ήσασταν. Πατριώτες που νοιάζεστε για την τύχη της Ελλάδας».

«Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει: «Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών».

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network