Κωνσταντίνος Μπίκας: Δεν μίλησα με τον Παπανδρέου για την λίστα

ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Στην κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κώστα Μπίκα, υπάρχει η άρνηση ότι μίλησε με τον Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ, αν και αφήνει ανοιχτό ένα ενδεχόμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας έχει πει στην κατάθεσή του πως δεν ενημέρωσε ποτέ τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα της λίστας.

Έτσι, διαψεύδει τον πρώην επικεφαλή του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Διεκόπη για σήμερα Πέμπτη η κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα.

"Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση" φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, μετά από επίμονες ερωτήσεις των μελών, ο κ. Μπίκας.

Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ο κ. Μπίκας του είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει για την υπόθεση τον κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι "είμαι ο άνθρωπος που έφερε την λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα", προκάλεσε κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής.

Ωστόσο ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη, όσο και του κ. Μπίκα αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση Βενιζέλου - Διώτη θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπερδεύονται οι ημερομηνίες παράδοσης του USB στην κατάθεση Διώτη

Μαρκογιαννάκης: "Θα κληθεί ο Γ. Παπανδρέου από την προανακριτική"

Κατάθεση βόμβα: Ο Ι. Διώτης δημοσιοποίησε τα email του προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου

SHARE: