Κωνσταντοπούλου σε διαμαρτυρόμενους καναλιού Βουλής: Υπάρχουν υπάλληλοι-‘φαντάσματα’. Τέλος οι διπλοθεσίτες

Κωνσταντοπούλου σε διαμαρτυρόμενους καναλιού Βουλής: Υπάρχουν υπάλληλοι-‘φαντάσματα’. Τέλος οι διπλοθεσίτες

Έντονη παρέμβαση των συμβασιούχων της Βουλής στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου. Τι απάντησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλοντας "ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις" και με ενεργούς δημοσιογράφους

Παρέμβαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ΕΣΗΕΑ, από συμβασιούχους της Βουλής.

“Τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους της Βουλής που επί μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται;”, την ρώτησαν από το ακροατήριο, με την  Πρόεδρο της Βουλής να απαντάει πως στόχευε να πληρωθούν όσοι το δικαιούνται μετά από θεσμικό έλεγχο:

“Θέλετε προφανώς να προβοκάρετε. Δέχομαι οργανωμένη επίθεση, αυτό λέγεται δολοφονία προσωπικότητας. Εμφανίζονται εδώ μέσα κάποιοι ενεργοί δημοσιογράφοι σε Μέσα Ενημέρωσης ως δήθεν απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού της Βουλής. Υπάρχουν άνεργοι και ταλαιπωρημένοι δημοσιογράφοι που δεν είχαν την τύχη να τους τιμά η Βουλή για πάρα πολύ καιρό.

Όταν ανέλαβα πρόεδρος της Βουλής δεν μου είπε κανείς ποιο ήταν το προσωπικό της Βουλής. Η Βουλή δείχνει να έχει συμβασιούχους που δεν είχαν καταχωρηθεί πουθενά και ποτέ. Υπήρχαν σχέσεις εργασίες ορισμένου χρόνου που ανανεώνοντας κατά διαστήματα.

Γιατί η Βουλή δεν μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες της και είχε έκτακτες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου; Από την άλλη, αν οι άνθρωποι αυτοί παρείχαν πραγματική εργασία, γιατί να βρίσκονται σε καθεστώς εικονικής σύμβασης ορισμένου χρόνου και να είναι σε μια ομηρία και εξάρτηση από τον κάθε νέο πρόεδρο για να ανανεώνονται οι συμβάσεις; “.

Στη συνέχεια κατήγγειλε πελατειακές σχέσεις στη Βουλή και μη καταγραφή των εργαζομένων:

“Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί και ιδίως το κανάλι, ως πεδίο εξυπηρετήσεων και πελατειακών σχέσεων που δεν εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες. Υπάρχουν δεκάδες υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί για το κανάλι της Βουλής και ποτέ δεν δούλεψαν στο κανάλι αλλά πήγαν σε άλλες θέσεις, ενώ προσέλαβαν δημοσιογράφους που ποτέ δεν δούλεψαν εδώ αλλά σε άλλα μέσα και έδιναν θέματα σε ιδιωτικά ΜΜΕ με το αζημίωτο. Το αντίστοιχο έγινε και με το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Εκεί που υπήρχαν πολυμελείς ομάδες εργαζομένων, προσλαμβάνονταν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, που πολλές φορές τους εκμεταλλεύονταν άλλοι που έχουν μόνιμη θέση στη Βουλή.

Ήμουν συνεπής με όσα έχω πρεσβεύσει και δικηγορικά στη ζωή μου. Εκεί που καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν μπορούν να υπάρχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασιακής ομηρίας. Να διερευνηθεί αν οι μόνιμοι κάνουν τη δουλειά τους, υπάρχουν άνθρωποι “φαντάσματα” σε υπηρεσίες.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι πολύ σκληρά εργαζόμενοι. Προσπάθησα να εξομαλύνω τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής. Παραδέχομαι πως παρά την προσπάθεια μου, έγινε επίθεση και μιντιακή εναντίον μου όποτε ήθελα να τακτοποιήσω αυτή την κατάσταση.

Είχαν γράψει ότι δήθεν “απέλυσα” φωτογράφο της Βουλής, που ποτέ δεν ήταν διαπιστευμένη υπάλληλος. Διεκδίκησαν δεδουλευμένα χωρίς να είναι υπάλληλοι καν. Ζήτησα καταγραφή υπαλλήλων και ποτέ δεν την έλαβα. Υπήρχαν κάποιοι που προσπαθούσαν να επωφεληθούν από όλη αυτή την κατάσταση.

Όντως κάποιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με δίκαιο τρόπο, όμως πρώτα πρέπει να υπάρξει μια σωστή θεσμική διαδικασία για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Υπάρχουν κάποιοι διπλοθεσίτες, αυτό πρέπει να τελειώσει”.

Φωτογραφία: Achilleas Topas

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα