Κοντονής: Γελοίο και συνομωσιολογικό να συνδέεται η διόρθωση φύλου με απάτες

Greek cabinet reshuffle swearing-in ceremony in Athens, Greece on Nov 5, 2016. /            5 , 2016
Greek cabinet reshuffle swearing-in ceremony in Athens, Greece on Nov 5, 2016. / 5 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στον κ. Κατσίκη που μίλησε για αλλοίωση του άβατου του Αγίου Όρους. Στα 15 έτη το κατώτατο όριο για τη διόρθωση φύλου

Ως «γελοιότητες», «συνωμοσιολογίες» και επιχειρήματα «καφενειακού τύπου» απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη καθώς και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι η διόρθωση ταυτότητας φύλου θα επιτρέψει ενδεχομένως να αλλοιωθεί το άβατο του Αγίου Όρους ή θα ευνοήσει αποφυγή στράτευσης και οικονομικές απάτες. 

«Δεν μιλάμε για απατεώνες αλλά για μια κοινότητα που προσπαθεί να θεμελιώσει τα δικαιώματά της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής και ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ανήκουν στη σφαίρα του γελοίου. «Μην αντλούμε επιχειρήματα καφενειακού τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως, ο κ. Κοντονής παραδέχτηκε ότι με το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου δεν λύνεται το πρόβλημα των διακρίσεων και της τρανσφοβίας αλλά «βελτιώνεται η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων». 

Στα 15 χρόνια το κατώτατο όριο για τη διόρθωση φύλου

Ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοτεχνική βελτίωση που θα μειώνει στα 15 έτη το κατώτατο όριο για την διόρθωση φύλου, βάσει σχετικών προτάσεων που κατέθεσαν στη Βουλή οι αρμόδιοι φορείς. Προϋπόθεση για την χορήγηση του εν λόγω δικαιώματος στους ανηλίκους θα είναι η σύμφωνη γνώμη των γονέων αλλά και η ύπαρξη σχετικής επιστημονικής γνωμοδότησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατσίκης: Με τη διόρθωση φύλου θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους και ο αθλητισμός

SHARE:

24Media Network