Κοντονής σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν ισοψηφίζει παράνομες πρακτικές

Κοντονής σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν ισοψηφίζει παράνομες πρακτικές
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

Απεκάλυψε ότι ελληνικό δικαστήριο απελευθέρωσε και δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη και δηλώθηκε ως τόπος κατοικίας τους το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

Μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν ισοψηφίζει την παράνομη πρακτική της Άγκυρας απέναντι στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι προ δύο ημερών ελληνικό δικαστήριο στον Πύργο απελευθέρωσε και δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου που δικάστηκε για την είσοδο στον Έβρο» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρνοντας στη δημοσιότητα και πιο πρόσφατο συμβάν. «Πριν δυο ή τρεις ημέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης» ανέφερε και εξήγησε ότι υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι οι δύο Τούρκοι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε ως τόπος διαμονής το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα. «Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης» είπε και αντέτεινε ότι η Τουρκία δεν επέδειξε ανάλογη στάση όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας του την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη. «Αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κοντονής. 

Διασαφήνισε, πάντως, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές όπως είναι η παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Εξήγησε, μάλιστα, ότι το μήνυμα αυτό δεν το στέλνει μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία η Ελλάδα περιμένει μια «πιο σταθερή» στάση για το θέμα των δύο ελλήνων αξιωματικών. Υπογράμμισε δε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα ότι «ακόμη και σήμερα οι δύο Έλληνες δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα