Κόντρα για την καθηγήτρια της σχολής Γεωργιάδη που δίδασκε για “άρια φυλή”

Κόντρα για την καθηγήτρια της σχολής Γεωργιάδη που δίδασκε για “άρια φυλή”
Άδωνις Γεωργιάδης//EUROKINISSI Eurokinissi

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις της Βασιλείας Στεργιοπούλου πως οι Έλληνες είναι άρια φυλή και μεγαλουργούν εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέκοψε τη συνεργασία μαζί της - Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιά αθλιότητα.

Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε με αφορμή τα όσα ανέφερε σε ομιλία της στη Ελληνική Αγωγή (σχολή του κ.Γεωργιάδη), η Βασιλεία Στεργιοπούλου, που έκανε λόγο για άρια φυλή των Ελλήνων οι οποίοι μεγαλουργούν εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια.

“Η κυρία κάνει μια ελεύθερη ομιλία, οποίος θέλει ακούει, οποίος θέλει όχι. Αυτές οι απόψεις περί παλαιοντολογίας είναι γνωστές σε όσους ασχολούνται χρόνια και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης επιστημονικής (βλ Άρης Πουλιανός) λογοκρισία θα κάνουμε;” έγραψε στο αρχικά στο twitter ο κύριος Γεωργιάδης υπερασπιζόμενος την ελευθερία της έκφρασης της συγκεκριμένης κυρίας, προς απάντηση των επικριτικών σχολίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά αθλιότητα Γεωργιάδη

«Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο. Έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την καθηγήτρια της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, και μόνο μετά την κατακραυγή διέκοψε τη συνεργασία μαζί της» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτές τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις των ναζιστών αιματοκυλίστηκε η Ευρώπη και εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο. Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης οφείλει να απολογηθεί για τη στάση του όπως και για το γεγονός ότι με τη δική του ανοχή βρήκαν χώρο έκφρασης τέτοιες αθλιότητες» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα προσθέτει «ο δε κ. Μητσοτάκης, που τον κρατάει ακόμα στη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., οφείλει να αντιληφθεί ότι, με την κάλυψη που του παρέχει, είναι έκθετος απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη».

Το “άδειασμα” Γεωργιάδη

Ο κ.Γεωργιάδης επανήλθε στη συνέχεια με νέο tweet και γνωστοποίησε πως διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, κατόπιν δικής του απόφασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα