Κόντρα Καμμένου – Μπακογιάννη για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Κόντρα Καμμένου – Μπακογιάννη για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Greek Defence Minister Panos Kammenos at the end of the common meeting of the European Union Defence and Foreign Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Mar. 6, 2017 / 6 , 2017 SOOC

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχωρά η εκπρόσωπος Τύπου και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιοποίηση στοιχείων προαναγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση

Καμία σκιά δεν υπάρχει σε ό,τι αφορά στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, επέμεινε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής.

Ο υπουργός Άμυνας, υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του κράτους της Σαουδικής Αραβίας οι οποίες ορίζουν τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπό τους για την συγκεκριμένη αγορά. Ο κ. Καμμένος επικαλείται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ έγγραφο, το οποίο εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Σαουδική Αραβία και φέρει την υπογραφή του σαουδάραβα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. 

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στην Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι ψευδές το σημερινό (Παρασκευή) πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Τα Νέα σύμφωνα με το όποιο το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία.

Η Νέα Δημοκρατία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από την εκπρόσωπο του κόμματος κ. Μαρία Σπυράκη και τον τομεάρχη Άμυνας κ. Βασίλη Κικίλια, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Σε ό,τι αφορά τη 48ωρη άδεια που πήρε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. 

Απάντηση Μπακογιάννη

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ στις δηλώσεις Καμμένου. «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16» είπε στον ΣΚΑΪ. «Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα