Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για πρόωρες εκλογές
EUROKINISSI

“Μιλάει και ο Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις” λένε κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας δήλωση του συμβούλου του Μητσοτάκη για τη δημοσκόπηση της Αυγής. Το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι βιάζεται για εκλογές για χατήρι των καναλαρχών

“Κατανοητό το άγχος της Νέας Δημοκρατίας”, σχολιάζει το Μαξίμου απαντώντας στη δήλωση του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τη δημοσκόπηση της Αυγής.

“Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις”, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές, εκτιμούν όμως ότι: “Η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό. Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας”.

Το Μαξίμου καταλήγει διαμηνύοντας στη ΝΔ: “Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα”, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει ειρωνικά τη δήλωση του κ.Θεοδωρικάκου:

“Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Η με τον αέρα των επιτυχιών της GPO που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα.

Καλή συνέχεια.”

Υπενθυμίζεται ότι ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε αναφέρει νωρίτερα σε σχόλιο του πως:

«Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23».

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωρικάκο: “Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14”, ενώ σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

“Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό”, υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος και το αίτημα αυτό για πρόωρες εκλογές προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου.

Σύμφωνα επίσης με τον κ.Θεοδωρικάκο: “Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει ,έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μία τέτοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός γνωρίζει ,όπως δείχνει και αυτή η μέτρηση, ότι πρέπει να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά γεμίζουν με ευθύνες τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, που οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη ,ότι υπερβαίνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του χθες και χωρίς καμιά έπαρση, αλαζονεία ή ρεβανσισμό, αγωνίζονται σκληρά για να συμβάλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Η δημοσκόπηση της "Αυγής" προκαλεί πανικό στον κ. Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα  η “Αυγή”, έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη Κυβέρνηση ο τόπος.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Δημοσκοπήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, λέει το 85% των πολιτών

SHARE:

24Media Network