Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – αντιπολίτευσης για την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – αντιπολίτευσης για την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου

"Η πολιτική αβεβαιότητα, λόγος της πτώσης", υποστηρίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. "Η πραγματικότητα τον διαψεύδει", απαντάει το Μαξίμου. Τι υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Την ανησυχία της για την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο κ. Κουμουτσάκος αποδίδει την χρηματιστηριακή αναταραχή στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ζητάει να αλλάξει άμεσα πορεία. «Μας ανησυχεί βαθύτατα η δραματική πτωτική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας”, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και πρόσθεσε: “Συνδέεται, άλλωστε, με την αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί. Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική. Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό”.

“Η πραγματικότητα τον διαψεύδει”

Ακολούθησε η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο συνιστά στον κ. Κουμουτσάκο να είναι πιο προσεκτικός, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο εντός συνόρων.

“Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς.

Όσο κι αν ο κος Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός. H κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ: “Το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα κάτω και από το χαμηλό της 4ης Ιουνίου 2012 όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη των διπλών εκλογών, με την πτώση στις μετοχές των Τραπεζών να παίρνει δραματικό χαρακτήρα.

Από τις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών υποχώρησε κατά 60% διευρύνοντας την τρομακτική ζημιά του Δημοσίου και των ελλήνων φορολογούμενων, που επήλθε με την χαριστική παραχώρηση των Τραπεζών σε ξένα Funds.

Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή Υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα