Κόντρα Ζορμπά-Κεφαλογιάννη για το υπερταμείο

Κόντρα Ζορμπά-Κεφαλογιάννη για το υπερταμείο
Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά Eurokinissi

Θέμα διαχείρισης των ακινήτων που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση έβαλε η Όλγα Κεφαλογιάννη - Αντιπαράθεση της υπουργού Πολιτισμού και της βουλευτίνας της ΝΔ και για τα ακίνητα της Πλάκας.

“Σε λίγες μέρες” θα δημοσιοποιηθεί ο ονομαστικός κατάλογος των ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξαιρούνται από την μεταβίβαση στο υπερταμείο τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. “Ψεύδεστε όταν λέτε ότι δεν υπάρχει θέμα διαχείρισης των ακινήτων που εξαιρούνται” επισήμανε η βουλευτίνα της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Οι δύο γυναίκες αντιπαρατέθηκαν σε υψηλούς τόνους και για τα ακίνητα της Πλάκας που είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η Μυρσίνη Ζορμπά υπογράμμισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία μεταγραφή κυριότητας στο υποθηκοφυλακείο για κανένα μνημείο από το 2015 κι επανέλαβε ότι στην σχετική υπουργική απόφαση για την μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στο υπερταμείο υπάρχει ρητή εξαίρεση για τα αρχαιολογικά μνημεία. Η κ. Ζορμπά ενημέρωσε ότι αυτήν την στιγμή γίνεται έλεγχος των κωδικών για κάθε ακίνητο και σύντομα ο κατάλογος των ακινήτων που εξαιρούνται θα δημοσιοποιηθεί.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού για “επιχειρήματα συγκάλυψης” σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση φανερώνει ότι δεν υπήρξε κανένας έλεγχος πριν τις αποφάσεις του περασμένου Ιουνίου για τη μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στο υπερταμείο. “Πρόκειται για ένα ντροπιαστικό πολιτικό ατόπημα” συμπλήρωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αντιπαράθεση για τα ακίνητα της Πλάκας

Η Μ. Ζορμπά κατηγόρησε την ΝΔ, αλλά και την ίδια την Όλγα Κεφαλογιάννη, γιατί την περίοδο 2012-2014 μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ 36 ακίνητα στην Πλάκα, μεταξύ των οποίων και μνημεία. Η Μ. Ζορμπά τόνισε ότι καταβάλλονται ήδη ενέργειες για την επαναφορά αυτών των ακινήτων στο υπουργείο Πολιτισμού. “Θα χρειαστεί να φέρουμε πίσω τα ακίνητα που ξεπουλήσατε” σχολίασε χαρακτηριστικά η Μ. Ζορμπά καταλογίζοντας επίσης στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν ολοκλήρωσε το αρχαιολογικό κτηματολόγιο.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν δεν αποτελούσαν ιστορικά μνημεία και παρατήρησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ κι η ΕΤΑΔ επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονταν “υπό τον πλήρη έλεγχο κι εποπτεία” του Ελληνικού Δημοσίου, σ’ αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με το υπερταμείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα