Κορονοϊός: Έκκληση για συστράτευση από το Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Υγείας EUROKINISSI

Ο Βασίλης Κικίλιας ζητά την εθελοντική συνδρομή όσων σχετίζονται με επαγγέλματα υγείας.

Εθελοντικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μάχη κατά του κορονοϊού, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας. 

Πρόκειται για ουσιαστική έκκληση συστράτευσης όσον μπορούν να συνδράμουν τη συγκεκριμένη περίοδο που απευθύνει ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

ADVERTISING

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου Covid-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. "Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας", τονίζεται

Στην προσπάθεια αυτή, το Υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές. 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σημειώνεται ακόμη ότι στην εθελοντική δράση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
SHARE:

24Media Network