Κορονοϊός: Ο Κέλλας νόσησε, η Βουλή θα δουλεύει με 18 βουλευτές

Η αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή
Η αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή EUROKINISSI

Το θετικό δείγμα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί αναπόφευκτη αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Χρήστος Κέλλας ήταν ο πρώτος εκ των Ελλήνων βουλευτών που ανιχνεύθηκε ότι έχει νοσήσει από κορονοϊό. Μάλιστα από το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας, διότι κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον περιορισμού ανέβασε πυρετό. Ενημέρωσε ο ίδιος για την εξέλιξη της κατάστασής του.

Η δυσάρεστη τροπή αυτή αναπροσάρμοσε τη λειτουργία του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς αναβλήθηκε ήδη η συνεδρίαση της Ολομέλειας με αντικείμενο συζήτησης τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Όπως αντίστοιχα συνέβη με την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Για την τρέχουσα εβδομάδα επίσης, το προεδρείο θα εισηγηθεί το νομοθετικό έργο να προχωρήσει με τη συμμετοχή μόνο των 6 εισηγητών των κομμάτων, των 6 κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και ενός κύκλου 6 ομιλητών, δηλαδή με την παρουσία μόλις 18 βουλευτών και την παρουσία ενός υπουργού.

Εν τω μεταξύ, το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που εξυπηρετεί τις συναλλαγές στη Βουλή, θα λειτουργήσει με νέο προσωπικό για προληπτικούς λόγους, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ που νόσησε από τον CONVID-19 το είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και δεν έχει διαπιστωθεί νέο κρούσμα, προληπτικά έγινε σύσταση στο προσωπικό που βρισκόταν στο κατάστημα, κατά την επίσκεψη του βουλευτή, να παραμείνει σπίτι του για προληπτικούς λόγους.

Η Βουλή των Ελλήνων, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Κάλυψης, έχει λάβει σειρά μέτρων, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις παραμέτρους, αλλά και τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα εθνικά ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Στόχος είναι ο περιορισμός διάδοσης του ιού και ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν ύποπτων κρουσμάτων εντός του Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του και η εκτέλεση του έργου του, χωρίς άλλες διακοπές, επειδή λόγω της επιδημικής κρίσης, είναι πιθανό να απαιτηθούν νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αφού φυσικά εξασφαλιστεί η προστασία του προσωπικού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βουλή
SHARE:

24Media Network