Ατόπημα Κώστα Καραμανλή: Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι μπαίνουν τσάμπα στο Μετρό

Ατόπημα Κώστα Καραμανλή: Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι μπαίνουν τσάμπα στο Μετρό
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ραδιοφωνική συνέντευξη χαρακτήρισε αποβράσματα όσους μπαίνουν στο Μετρό χωρίς να πληρώνουν

Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζοντας “απόβρασμα” της κοινωνίας όποιον μπαίνει χωρίς εισιτήριο στο Μετρό.

Όπως είπε: “Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό».

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 15:34

Μπορεί, λοιπόν, στην ουσία της τοποθέτησής του να έχει δίκιο αλλά είναι λεκτικό ατόπημα και υπερβολή να χαρακτηρίζει έτσι όσους δεν πληρώνουν στα μέσα μεταφοράς καθώς εκτός από τσαμπατζήδες υπάρχουν και οι φτωχοί.

Δήλωση Κώστα Καραμανλή: Λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου

Εν τω μεταξύ, με νέα δήλωση στα social media ο υπουργός Μεταφορών αποσαφηνίζει ότι ήταν μια “λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου”. Όπως δηλώνει “σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι”.

Αναλυτικά το σχετικό ποστ στο facebook:

Βαρεμένος: Ας αφήσει το Μετρό και ας θυμηθεί το μέτρο

Από την πλευρά του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένας, χαρακτηρίζει τον κ. Καραμανλή ως «Υπουργό των υπερβολών». Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο Υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε «Υπουργό των υπερβολών», χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αφού όμως ο Υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν; Εάν έχει κάτι επ’ αυτού ας βγει σε κάποια «φιλόξενη συχνότητα» να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο”.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και προσβλητική η δήλωση

“Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει “απόβρασμα της κοινωνίας” είναι απαράδεκτη και προσβλητική” υπογραμμίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

“Ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών” καταλήγει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του Περισσού.

Νάσος Ηλιόπουλος: Εξοργιστική η στοχοποίηση ανέργων

Σε σχόλιό του ο Νάσος Ηλιόπουλος θυμίζει την υπόθεση του Θανάση Καναούτη και σημειώνει ότι όταν η στοχοποίηση διεξάγεται “από έναν πολιτικό φορέα που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, τότε πραγματικά αδυνατώ να βρω λέξη να το περιγράψω”.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα