Κώστας Μπακογιάννης στο The Magazine – Όσα αποκάλυψε για την επόμενη μέρα της Αθήνας

Κώστας Μπακογιάννης στο The Magazine – Όσα αποκάλυψε για την επόμενη μέρα της Αθήνας
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

O Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο The Magazine -την κυριακάτικη έκδοση του NEWS 24/7- περιγράφοντας το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε στο The Magazine -την κυριακάτικη έκδοση του NEWS 24/7– o Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος σε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την πρωτεύουσα -μεταξύ άλλων καθαριότητα, πολιτισμός, περιβάλλον, αδέσποτα, πεζοδρόμια, ασφάλεια, υποδομές, προσβασιμότητα-, αλλά και σε μερικά μείζονος σημασίας θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κρίση της πανδημίας να γίνει άλλο ένα άλλοθι για να χάσει η Αθήνα κι άλλο χρόνο

Σχετικά με τα έργα και τις παρεμβάσεις στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε: “Η Αθήνα με την οικονομική κρίση, έχασε μια δεκαετία Είναι ένα στοίχημα για εμάς: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κρίση της πανδημίας να γίνει άλλο ένα άλλοθι για να χάσει η Αθήνα κι άλλο χρόνο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πλατεία Συντάγματος, η οποία “… θα αρχίσει να δουλεύεται το 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2022”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Αν ένας δήμαρχος θέλει να πετύχει, και δεν εννοώ να ικανοποιήσει την αυταρέσκεια και την προσωπική του ατζέντα και να κάνει δημόσιες σχέσεις, -διότι εμείς δεν κρινόμαστε από αυτά που λέμε, αλλά από αυτά που κάνουμε- οφείλει να είναι το αλεξικέραυνο

Ερωτηθείς αν “κοιμάται ήσυχος τα βράδια όντας σίγουρος ότι η ιστορία θα δικαιώσει όλες τις επιλογές του;”, τόνισε πως “ο φόβος του πολιτικού κόστους κράτησε την Αθήνα πολύ πίσω. H πόλη δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Αν ένας δήμαρχος θέλει να πετύχει, και δεν εννοώ να ικανοποιήσει την αυταρέσκεια και την προσωπική του ατζέντα και να κάνει δημόσιες σχέσεις, -διότι εμείς δεν κρινόμαστε από αυτά που λέμε, αλλά από αυτά που κάνουμε- οφείλει να είναι το αλεξικέραυνο”.

Αν πήραμε ένα μάθημα μέσα στην πανδημία, είναι πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε από ποιοτικό, δημόσιο χώρο.

Αναφορικά με τα μαθήματα που μας δίδαξε η πανδημία, ο Κώστας Μπακογιάννης δεν δίστασε να υπερθεματίσει υπέρ του δημόσιου χώρου, υπογραμμίζοντας πως “…αν πήραμε ένα μάθημα μέσα στην πανδημία, είναι πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε από ποιοτικό, δημόσιο χώρο”.

Θα διεκδικήσω ξανά την εμπιστοσύνη των Αθηναίων και ελπίζω να μου δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο τιμόνι της δημαρχίας αποκάλυψε πως θα διεκδικήσει μια ακόμα θητεία, ξεκαθαρίζοντας πως: “Θα διεκδικήσω ξανά την εμπιστοσύνη των Αθηναίων και ελπίζω να μου δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μου”.

Η πλατεία Συντάγματος, η οποία θα αρχίσει να δουλεύεται το 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε και στο θέμα των αδέσποτων ζώων, ξεκαθαρίζοντας πως “οποιοδήποτε ζώο στην πόλη των Αθηνών είναι ευθύνη του δήμου”, τόνισε πως ῾”Το επόμενο βήμα είναι το δημοτικό κτηνιατρείο. Θέλουμε να το έχουμε έτοιμο του χρόνου τέτοιο καιρό το αργότερο”, ενώ αποκάλυψε “Τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε δοκιμαστικά, μικρά παρκάκια για σκύλους. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε βόλτα τα ζωάκια τους χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται”.

Τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε δοκιμαστικά, μικρά παρκάκια για σκύλους. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε βόλτα τα ζωάκια τους χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο The Magazine.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα