“Θα ζητήσω αποζημίωση” λέει ο Άδωνις, “δεν ονειρευόμαστε κανέναν φυλακή” απαντά ο Ζαχαριάδης

“Θα ζητήσω αποζημίωση” λέει ο Άδωνις, “δεν ονειρευόμαστε κανέναν φυλακή” απαντά ο Ζαχαριάδης
Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Τα "ξίφη" τους διασταύρωσαν ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας", στον News 24/7 στους 88,6.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”,  με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 προέβλεψε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος για το ενδεχόμενο αλλαγής αντιπροέδρων της ΝΔ δήλωσε ότι θα πειθαρχήσει σε οποιαδήποτε απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει τη Βουλή δικαστήριο σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου.

“Θα ζητήσω αποζημίωση. Ένα τάλιρο από τον καθένα καλά θα είναι, 5.000 ευρώ. Η εξεταστική έχει εντολή να διερευνήσει υποθέσεις μέχρι τις 31/12/2014, αυτοί μιλούν για ηθική αυτουργία σε σχέση με γεγονότα μετά το 2016 και το 2017, άρα έχουν υπερβεί και το χρόνο της εντολής αλλά και την ουσία, αφού δεν αναφέρονται σε ενέργειες στο πλαίσιο άσκησης . Έχει έρθει πόρισμα του εισαγγελέα Πιστεύω ότι το πόρισμα δεν θα είναι όπως διέρρευσε χθες. Γιατί οι συνάδελφοί μου στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με ονειρεύονται φυλακή αλλά δεν μπορούν να παρανομούν. Ο κ. Μπαλαούρας είχε πει δημόσια ότι τον Γενάρη θα είμαι φυλακή”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Δεν ονειρευόμαστε κανέναν στη φυλακή”, ήταν η απάντηση του Κ. Ζαχαριάδη. “Εχει γίνει μια σε βάθος έρευνα. Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και διαλεύκανσης. Οι απαντήσεις θα δοθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εμείς θα διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη και την εμπιστευόμαστε. Είστε πολιτικά εκτεθειμένοι. Έχει εκτροχιαστεί η ατζέντα σας. Δεν θα κάνατε μηνύσεις αν είχατε επιχειρήματα. Η βούλησή μας δεν είναι να μετατρέψουμε τη Βουλή σε δικαστήριο”.

“Προέβλεψα έγκαιρα ότι δεν θα υπάρξει πρόταση για προανακριτική για κανέναν υπουργό. Δεν θα γίνει γιατί δεν μπορούν να γράψουν σε ένα χαρτί ένα όνομα και ένα αδίκημα. Την ηθική μου αυτουργία τη στηρίζουν επειδή υποστήριξα τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αφού η Δικαιοσύνη για το θέμα της ηθικής αυτουργίας απεφάνθη, εσείς γιατί το επαναφέρετε; Ηρθαν 13 πρόσωπα με διάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο μου. Αυτό έγινε απολύτως νόμιμα. Η κα Νοτοπούλου δήλωσε ότι προσελήφθη στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά ποτέ δεν δούλεψε εκεί. Για την κα Νοτοπούλου είναι νόμιμο και για τον κ. Γεωργιάδη παράνομο. Στέκει αυτό; Ηρθαν τρεις ορκωτοί λογιστές και είπαν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα αλλά λογιστική διαφορά. Ας υποθέσουμε ότι λείπουν 89 εκ. Τα 44 λείπουν στη θητεία της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου. Στη δική μου θητεία έλειπαν 17. Ούτε ο Τσίπρας δεν τα πιστεύει αυτά”, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ακόμη και η ΝΔ έχει παραδεχτεί πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος εκείνη την περίοδο. Ολοι όσοι διετέλεσαν υπουργοί πρέπει να δώσουν απαντήσεις αν χρειάζεται. Δεν εξαιρώ την κυρία Ξενογιαννακοπούλου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ¨τεράστιο πάρτυ στην Υγεία”, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: “Ολη μου η θητεία ήταν προσπάθεια να ελεγχθεί αυτό το πάρτυ. Υπήρχε ένα τεράστιο κύκλωμα που κέρδιζε από τις υπερτιμολογήσεις. Επί δικής μου υπουργίας η δαπάνη υγείας ήταν μικρότερη από αυτή που έχει ο Πολάκης. Τι θα πει αυτό; Οτι ο Πολάκης τα παίρνει; Ο κ. Ξανθός υποσχέθηκε χθες στις πολυεθνικές αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων. Σημαίνει ότι τα παίρνει;”. Σε ό,τι αφορά στις φήμες των τελευταίων ημερών για ενδεχόμενη κατάργηση των θέσεων των αντιπροέδρων από την ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: “Εγώ έγινα αντιπρόεδρος της ΝΔ επειδή μου το ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης. Αν επιλέξει κάτι άλλο θα πειθαρχήσω. Δεν αφορά τον ελληνικό λαό αν εγώ θα είμαι αντιπρόεδρος της ΝΔ ή όχι. Η ΝΔ απολαμβάνει επί Κυρ. Μητσοτάκη τις καλύτερες δημοσκοπήσεις που είχε ποτέ αξιωματική αντιπολίτευση. Αρα, η ομάδα που έχει φτιάξει κερδίζει. Η ακροδεξιά έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά, τον αντιευρωπαϊσμό και τον αντικοινοβουλευτισμό. Εγώ είμαι κοινοβουλευτικός και φιλοευρωπαίος. Είναι ανόητοι όσοι με λένε ακροδεξιό.  Γιατί είναι κατηγορία προς εμένα ότι κατάλαβα αμέσως αυτό που κατάλαβε ο Τσίπρας το 2015 με καθαρό μυαλό; Οτι χωρίς μνημόνιο θα ερχόταν το χάος”.

“Εσείς και η ευρωπαϊκή Δεξιά ισχυρίζεστε ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι σωστές. Εμείς λέμε ότι αυτό που υπογράψαμε το καλοκαίρι του 2015 ήταν μια αναγκαστική επιλογή, δεν αναλάβαμε την ιδεολογικοπολιτική πατρότητα. Αυτή είναι η διαφορά των προοδευτικών και των συντηρητικών πολιτικών. Το κόμμα μου πάντα ήταν προσανατολισμένο στο ευρώ. Αλλά το πρόβλημα της Ευρώπης πέρα από τη νομισματική ενοποίηση είναι η κοινωνική σύγκλιση”, απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Ξέρουν ότι θα χάσουν τις εκλογές και δεν θέλουν να αφήσουν ούτε μια μέρα εξουσίας την οποία απολαμβάνουν, περνάνε πολύ ωραία. Για να εμποδίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών θα αξιοποιήσουμε όποια κοινοβουλευτική δυνατότητα υπάρχει. Για τη ΔΕΠΑ θα γίνει εξεταστική οπωσδήποτε. Αν είχαν το θάρρος θα την έκαναν από μόνοι τους. Μπορεί να μη γίνει εξεταστική για το αεροδρόμιο; Αν δεν την κάνουμε θα είναι σαν να έχουμε παρανομήσει. Το αυτόγραφο του Πατακού δεν το ζήτησα. Μου ήρθε ένα βιβλίο στο γραφείο μου με το αυτόγραφο του ανθρώπου. Δεν υπήρξα ποτέ φιλοχουντικός γιατί μου αρέσει η δημοκρατία. Ο κ. Πολάκης είπε ότι πρέπει να μας βάλουν στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτά δεν τα βλέπει ο κ. Ζαχαριάδης;”, διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Τα σκάνδαλα εάν υπάρχουν τα φέρνει η Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο σύμφωνα με όλους τους δείκτες. Η κυβέρνηση Ραχόι κατέρρευσε επειδή η ισπανική Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Στη Γαλλία έχουν βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής. Εδώ όταν αυτό συμβαίνει καταγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ”, κατέληξε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα