Κοτζιάς για Brexit: Να εγκαταλειφθούν οι τιμωρητικές λογικές

Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την έναρξη της διασύνδεσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την έναρξη της διασύνδεσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Για την ανάγκη εκδημοκρατισμού των δομών της ΕΕ, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας το βρετανικό δημοψήφισμα. Τι είπε για το προσφυγικό

«Μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας δημοκρατικής δεσμευτικής συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής της λειτουργίας και για τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών» τονίζει, με δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το τοπίο που διαμορφώνεται μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ο κ. Κοτζιάς εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του «με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα ως προς το προσφυγικό ζήτημα, για τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τονίζει την «ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού και ακραίων συμπεριφορών».

Επισημαίνει δε ότι «προτεραιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η εγκατάλειψη τιμωρητικών λογικών και πολιτικών περιχαράκωσης και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network