Κοτζιάς για Μητσοτάκη: “Δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Κοτζιάς για Μητσοτάκη: “Δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”
Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Πράττω, Αρχείο Eurokinissi

Με ανακοίνωσή του το ΠΡΑΤΤΩ σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για υποκριτική ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή του erga omnes στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας κατηγορεί την κυβέρνηση η “Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω”, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ξεχνά ότι αυτό κερδήθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών», προσθέτει το «Πράττω», σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των» προσθέτοντας «Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή».

Σύμφωνα με το “Πράττω” «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν από το 1996 να μην γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ζητούσαν, όταν το ζητούσαν, το erga omnes να αφορά μόνο τη διεθνή χρήση του ονόματος» και «είχαν συμφωνήσει ακόμα και με σκέτο «Μακεδονία» και κατά προέκταση όλα στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας θα ήταν παράγωγα αυτού του μονολεκτικού όρου».

Προσθέτει, ότι «η κυβέρνηση σωτηρίας κέρδισε την πλήρη χρήση (το πραγματικό erga omnes) του νέου σύνθετου ονόματος έναντι όλων και για όλα, ασφαλώς με χρονοδιαγράμματα» και κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη συμφωνία», λέγοντας ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυρ. Μητσοτάκης «έμεινε αδρανής θεατής, αποφεύγοντας να μιλήσει με οποιονδήποτε για το θέμα και χωρίς να φτιάξει συμμαχίες».

«Η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση υπονομεύει με τη στάση της τη συμφωνία των Πρεσπών μόνο και μόνο για να επικαλείται ως δικαιολογία τα αποτελέσματα της δικής της πρακτικής. Θα έχει ως εκ τούτο μέγιστες ευθύνες για δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η “Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version