Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη Siemens απεστάλη στις 13 Μαΐου

Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την έναρξη της διασύνδεσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την έναρξη της διασύνδεσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, για το θέμα της καθυστέρησης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens

Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

Ο κ. Κοτζιάς, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Siemens
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Siemens: Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί καθυστέρησης μετάφρασης του βουλεύματος

Υπόθεση Siemens: Οργή στο Μαξίμου για τη νέα αναβολή

SHARE: