Κοτζιάς: Θα βοηθήσουμε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στην ευρωπαϊκή τους προσέγγιση

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς
O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς EUROKINISSI

Ολα όσα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Ρουμανίας, Κροατίας και Βουλγαρίας στη Νέα Υόρκη.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κροατίας, Ρουμανίας και Βουλγαρία στη Νέα Υόρκη εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς.

Η δήλωση του υπουργού εξωτερικών έχει ως εξής: "Τελειώσαμε τη συνάντηση των τεσσάρων βαλκανικών κρατών που είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας πρώτα από όλα για τη σταθεροποίηση της περιοχής μας.

ADVERTISING

Σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και οι τέσσερις μαζί να επισκεφθούμε την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους βοηθήσουμε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής τους προσέγγισης. Συμφωνήσαμε, επίσης, να κάνουμε κοινό ταξίδι στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Μέση Ανατολή, να πάμε σε σειρά κρατών, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, έχουμε σειρά από διμερείς συναντήσεις, γύρω στις δέκα, με κράτη-μέλη του ΟΗΕ, όπως είναι η Ιορδανία, όπως είναι ο Λίβανος κι ούτω καθεξής. Κι επίσης, θα συμμετάσχουμε δραστήρια σε μια Διεθνή Διάσκεψη για το συριακό. Φέτος επεκτείναμε τις συναντήσεις μας με τις περισσότερες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Κάναμε δεκάδες συναντήσεις που δείχνουν τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας και τη διεθνή αναγνώριση που έχει πάρει χάριν και μέσω των πρωτοβουλιών της".

SHARE:

24Media Network