Κουτσούμπας από τα Χανιά: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και τον στηρίζουμε

Διαβάζεται σε 3'
Κουτσούμπας από τα Χανιά: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και τον στηρίζουμε
INTIME

Από τα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη.

Στη διάρκεια αυτής επισκέφθηκε, σήμερα Σάββατο το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων. Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκε ο Μανούσους Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντηση του με τους αγρότες έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Είναι δίκαιος ο αγώνας σας, έχετε δίκαια αιτήματα, παντού σε όλα τα μπλόκα, σε όλη την Ελλάδα που έχω περιοδεύσει και τους έχω συναντήσει τα αιτήματα είναι σωστά, πρέπει να τα πάτε μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρετε είναι στριμωγμένη, ήδη, απ’ τους αγώνες τους δικούς σας σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να τη στριμώξετε ακόμα περισσότερο.

Η κάθοδος και με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα που θα γίνει απ’ όλες τις περιοχές, απ’ όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα, είναι μια σημαντική κλιμάκωση.

Εμείς τη στηρίζουμε και μάλιστα ο λαός της Αθήνας, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές θα είναι στο πλευρό των αγροτών, θα είναι σε διαδήλωση, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να στηρίξουν αυτό τον αγώνα. Γιατί είναι αιτήματα ουσιαστικά για την ίδια τη ζωή σας, για την επιβίωσή σας.

Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη, οι εμποροβιομήχανοι σας πουλάνε εφόδια σε πολύ ακριβές τιμές και ανεβάζουν το κόστος και μετά την ίδια ώρα αγοράζουν τα προϊόντα σε πολύ εξευτελιστικές τιμές με αποτέλεσμα ο Έλληνας αγρότης, ο κτηνοτρόφος να μην μπορεί να ζήσει ούτε την οικογένειά του, αλλά ούτε γενικά να μπορεί να κάνει την καλλιέργειά του ή να ζήσει από την κτηνοτροφία.

Και την ίδια ώρα, ξέρετε πολύ καλά, ότι δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές που δεν ξέρουν τι έχουν και απ’ την άλλη μεριά στους αγρότες δεν δίνουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Χώρια που τα 7 λεπτά την κιλοβατώρα που ζητάτε το ρεύμα, έπρεπε να έχει γίνει χθες και όχι αυτά που δίνει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε με συκοφαντίες για τον αγώνα σας, μετά έφτασε σε απειλές και σε καταστολή και μετά άρχισε να μοιράζει κάποια μέτρα κοροϊδία, γιατί πρόκειται για κοροϊδία.

Αυτά που λέει τώρα και που είπε στην αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μαξίμου, ότι δίνει 82 εκατομμύρια, αυτά είναι τα μισά απ’ όσα παίρνατε μέχρι το 2016 και με δόσεις.

Την ώρα που η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, που ο πληθωρισμός καλπάζει και οι αγρότες χάνουν συνεχώς απ’ το εισόδημα τους, δεν μπορούν να μείνουν στη γη τους, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν δεν μπορεί ο κτηνοτρόφος να μπορέσει να μεγαλώσει τα ζωντανά του ας πούμε, χώρια τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην ελιά έχουμε φέτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα