Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ, η δύναμη που μπορεί να παλέψει μέσα στην Ευρωβουλή

Διαβάζεται σε 3'
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Στο Τύρναβο βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το μήνυμα για την πληγείσα περιοχή, οι ευρωεκλογές και η χρηματοδότηση των δήμων.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλία, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή Τυρνάβου, που μετά και τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου ανήκει και τυπικά πλέον στη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο, η νέα δημοτική αρχή ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ο λαός του δήμου, αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει σ’ αυτούς τους τρεις μήνες, ώστε να παρθούν μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, για να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού τόνισε πως είναι ξεχωριστή η χαρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ να συναντάται με την αγωνιστική δημοτική αρχή του Τυρνάβου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, σημείωσε:

«Είμαστε στο πλευρό του δημάρχου, στο πλευρό του δημοτικού συμβουλίου, στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των νέων ανθρώπων εδώ στην περιοχή. Να παλέψουμε μαζί, να διεκδικήσουμε».

Παράλληλα, είπε πως το κόμμα του δίνει υπόσχεση ότι θα παλέψει για μία γενναία χρηματοδότηση για την τοπική διοίκηση που απαιτείται για τους όλους τους δήμους, «αλλά κυρίως για τον δήμο Τυρνάβου, που έχει πληγεί από όλες αυτές τις καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες, που έχει συσσωρευμένα κι άλλα προβλήματα εδώ στην περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί».

Αναλυτικά για την χρηματοδότηση των δήμων τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι κυβερνήσεις δίνουν αρμοδιότητες στους δήμους και στην ουσία τις καθιστούν τοπικό κράτος, τοπική εξουσία, τοπική διοίκηση αλλά στην ουσία η υπάρχει ελλιπής χρηματοδότηση δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα έργα».

Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στους δήμους και στην ανάγκη να υπάρξουν νέες υποδομές.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και την τραγική δολοφονία της νεαρής γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους, σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο εγκληματικό γεγονός που έγινε προχθές, που μία συνάνθρωπός μας, μία νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, γιατί δεν της πρόσφερε η αστυνομία, άρα η κυβέρνηση, το κράτος την απαραίτητη προστασία που ζητούσε και είχαμε έτσι μία άλλη νέα γυναικοκτονία. Όλα αυτά είναι προβλήματα που επιβάλλουν άμεσες λύσεις τώρα και όχι στον απώτερο χρόνο. Είναι πλευρές του ίδιου συστήματος, ενάντια στο οποίο πρέπει να αντιπαλέψουμε». Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο» είπε και συμπλήρωσε: « Δεν παίρνει μέτρα κι έτσι δυστυχώς δεν προστατεύει με δομές και αντίστοιχες υπηρεσίες και τον λαό, δεν προστατεύει για παράδειγμα τις ανυπεράσπιστες γυναίκες, δεν παίρνει μέτρα κοινωνικής προστασίας με δημόσιες δομές για να περιθάλπει γυναίκες οι οποίες βιώνουν τη βία ενάντιά τους».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ λέγοντας πως ο λαός «θα πρέπει να κάνει σωστές επιλογές και στις ευρωεκλογές που έρχονται στις 9 του Ιούνη και να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη δύναμη που μπορεί να παλέψει και μέσα στη βουλή και την ευρωβουλή και έξω από αυτή κυρίως στους δρόμους του αγώνα, για να πάρει ανάσες ανακούφισης ο λαός μας, για να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας, για να παρθούν μέτρα ανάπτυξης αλλά σε όφελος του λαού, των πολλών δηλαδή και όχι σε όφελος του κεφαλαίου, δηλαδή των λίγων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα