Κούλογλου για πνευματικά δικαιώματα: Η Ευρώπη πρέπει να φτιάξει ένα αντι-Google

Κούλογλου για πνευματικά δικαιώματα: Η Ευρώπη πρέπει να φτιάξει ένα αντι-Google
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου Eurokinissi

Με το μέτρο που πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεγάλων διαδικτυακών κολοσσών, ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μου αρέσει η απόφαση για αλλαγής ώρας. Η αλλαγή σήμαινε τον ερχομό της άνοιξης και του χειμώνα» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ζήτησε να διατηρηθεί τουλάχιστον το εαρινό ωράριο.

Σχετικά με την αλλαγή των κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο, ο κ. Κούλογλου είπε: «Δεν ήμουν στην ψηφοφορία για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά ακόμη κι αν ήμουν δεν θα ψήφιζα ούτε υπέρ ούτε κατά. Από τη μια θες να βοηθήσεις τους δημιουργούς και από την άλλη το μέτρο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο έλεγχο του Διαδικτύου».

Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα έγκειται στο ότι μεγάλες εταιρίες όπως η Google θα κάνει συμφωνίες με μεγάλα πρακτορεία και εφημερίδες δίνοντάς τους χρήματα, «αλλά δεν θα κάνει το ίδιο με τα μικρά site και τους δημοσιογράφους, τους οποίους ουσιαστικά θα εξαφανίσει από τα αποτελέσματα των αναζητήσεών της».

Τόνισε ότι με το μέτρο που πέρασε δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των μεγάλων κολοσσών, όπως η Google και το YouTube. «Η Ευρώπη έπρεπε να φτιάξει δικό της ψαχτήρι, ένα αντι-Google» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ευρωεκλογές και την υποψηφιότητα Κόκκαλη δήλωσε: «Δεν μπαίνει στο ευρωψηφοδέλτιο ο Σωκράτης Κόκκαλης αλλά ο γιος του. Μόνο οι ναζί επέρριπταν ευθύνες σε όλη την οικογένεια. Και μετά στο αντάρτικο, που πήγαινε ο άλλος στο βουνό και κυνηγούσαν την οικογένειά του. Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν ευθύνεται για όσα έκανε ο πατέρας του. Έχει μια ΜΚΟ που έκανε τρομερή δουλειά στο θέμα των προσφύγων τα χρόνια της κρίσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα