Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Τα τρία συμπεράσματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ζητήσαμε το ελάχιστο με το αίτημα για παραίτηση Καμμένου

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για τα αποτελέσματα του Eurogroup καθώς όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η δόση που παίρνουμε είναι η μισή σε σχέση με την προγραμματισμένη και τέλος η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης» και «οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα μια ακριβή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον. Έξοδος από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα» κάνοντας παράλληλα λόγο πως «τελικά είχαμε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση» καθώς όπως ανέφερε , η κυβέρνηση με τις καθυστερήσεις της οδήγησε τη χώρα σε ένα δύσκολο δίλημμα: ή ταπεινωτική συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν απέκλεισε τη νομοθέτηση νέων προαπαιτούμενων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ επέμεινε πως η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα με άλλο μείγμα πολιτικής επαναλαμβάνοντας τους στόχους που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη για 4% ανάπτυξη και 2% πλεονάσματα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρύθμιση για τη δημιουργία υπερταμείου λέγοντας ότι «υπερταμείο σε μας δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές να ζητήσουν και δεν θα το κάνουν και στο μέλλον όταν γίνουμε κυβέρνηση, διότι όταν λήξει αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια".

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η παραίτηση Καμμένου που ζήτησε χτες η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για την αντισυνταγματικότητα και το εγκληματικό της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ήταν το ελάχιστο που ζήτησαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σημειώνοντας ότι όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουμουτσάκος: Κόφτης 6 χλμ. στην ενημέρωση στην Ειδομένη

SHARE:

24Media Network