Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θέλει να δημιουργηθεί συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Για το σκοπιανό επανέλαβε πως "δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία ούτε σε αυτή τη βουλή ούτε στην επόμενη" ενώ πρόσθεσε πως "όταν κυρωθεί η σμυφωνία θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτόματα, βάσει της συμφωνίας".

"Θέση της ΝΔ είναι να δημιουργηθεί συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας" είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος μιλώντας στο Νews 24/7 στους 88,6.

"Είμαστε έτοιμοι με σχέδιο νόμου για αυτό" δήλωσε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

"Ειρωνικό το να μην μπορεί να συζητήσουμε στο Συμ. Εξωτερικής Πολιτικής για όλα τα ανοιχτά θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας από τη στιγμή που ήταν παρόντα τα κόμματα", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ενώ η ΝΔ γνώριζε για το Συμβούλιο από τις 12 Ιουλίου δεν έθεσε ζήτημα διεύρυνσης της ατζέντας, απάντησε "ότι οι τυπολάτρες πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν συνεδριάζει ανα 4 μηνες το Συμβ. Εξωτερικής Πολιτικής όπως ορίζεται".

Πρόσθεσε ότι με δύο επιστολές η ΝΔ έχει ζητήσει τη σύγκλιση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή και ο πρόεδρος της επιτροπής, κ.Δουζίνας δεν απάντησε καν.

Μίλησε για "κουλτούρα σιωπής επί τρία χρόνια", αναφερόμενος σε "έλλειψη μπρίφινγκ, ανυπαρκτες διαδικασιες κοινοβουλευτικου ελέγχου".

"Με τη χθεσινή μας κίνηση θέλαμε να σηματοδοτήσουμε ότι χρειαζόμαστε πληροφόρηση όταν τρέχουν τόσο μεγάλα θέματα" είπε και διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα συμμετέχει στο νέο όργανο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Για το σκοπιανό επανέλαβε πως  "δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία ούτε σε αυτή τη βουλή ούτε στην επόμενη" ενώ κατέληξε λέγοντας πως "όταν κυρωθεί η σμυφωνία θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτόματα, βάσει της συμφωνίας".

SHARE:

24Media Network