Κουμουτσάκος: Καλωσορίζουμε το νεοφιλελεύθερο Τσίπρα στην πραγματικότητα

Κουμουτσάκος: Καλωσορίζουμε το νεοφιλελεύθερο Τσίπρα στην πραγματικότητα
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το σκωπτικό σχόλιο της ΝΔ για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco. Πως σχολίασε την αποχώρηση της τρόικας και το νέο κόμμα Καρατζαφέρη ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Με άκρως ειρωνικό και σκωπτικό τρόπο υποδέχτηκε η Συγγρού την υπογραφή της συμφωνίας για την παραχώρηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην κινέζικη εταιρεία Cosco.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε πολιτικές που ο ίδιος χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος κ. Τσίπρας επισφραγίζει τη συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠΑ στην εταιρεία Cosco. Έχει προηγηθεί η παραχώρηση από την κυβέρνησή του, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανική εταιρεία Fraport» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας ότι «καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση του στην πραγματικότητα, Μια πραγματικότητα που η κυβέρνησή του αρνείτο ακόμα και ένα μήνα πριν όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεπουλήσει το λιμάνι».

Μάλιστα ερωτηθείς αν τίθεται θέμα παραμονής του κ. Δρίτσα στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση για το κατά πόσο επίσημες δημόσιες θέσεις στελεχών της κυβέρνησης διαψεύδονται δημιουργούν θέμα συνέπειας λόγων και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά την αποχώρηση της τρόικας από τις διαπραγματεύσεις ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «μη αναμενόμενη και ξαφνική εξέλιξη» αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της εξέλιξης επικαλούμενος την έλλειψη επίσημης πληροφόρησης που οδήγησε στη συγκεκριμένη εξέλιξη και αρκούμενος να προσθέσει ότι η ΝΔ «περιμένει τις επίσημες τοποθετήσεις της κυβέρνησης και των θεσμών» προκειμένου να τοποθετηθεί. Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι τέτοιες ανησυχίες η ΝΔ είχε εκφράσει με προσοχή και σοβαρότητα στο παρελθόν, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εκκρεμές» του κ. Τσίπρα από «τη δήθεν σύγκρουση στη συνθηκολόγηση των 5,5 δις ευρώ».

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις για το κόμμα Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου στα δεξιά της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος  έκανε λόγο για «απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν αφορά τη ΝΔ» κατέληξε αναφορικά με την ίδρυση του νέου κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα