Κουμουτσάκος: Να κάνει έντονο διάβημα η ελληνική κυβέρνηση για τον Ράμα

Κουμουτσάκος: Να κάνει έντονο διάβημα η ελληνική κυβέρνηση για τον Ράμα
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος Eurokinissi

Η θέση του Γιώργου Κουμουτσάκου και της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του Ελληνα ομογενή που έπεσε νεκρός από πυρά στην Αλβανία εκφράστηκε στον news247.gr.

Να δείξει αποφασιστικότητα σχετικά με το θέμα του ομογενή από την Αλβανία κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον news247 στους 88,6.

Χαρακτηριστικά είπε πως “η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει έντονο διάβημα, να ζητήσει εξηγήσεις για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα”.

Τόνισε την ανάγκη νηφαλιότητας αλλά και αποφασιστικότητας. Είπε ότι η οικογένεια του θύματος δικαιούται και πρέπει κατά τον ίδιο να ζητήσει εμπειρογνώμονα.χαρακτήρισε απαράδεκτο, προσβλητικό και προκλητικό το tweet του Αλβανού Πρωθυπουργού.

Από εκεί και πέρα για τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: “Η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό θέμα για να διεμβολίσει τη ΝΔ. Απέτυχε σε αυτό και τώρα δύο κορυφαίοι υπουργοί συγκρούονται για το θέμα. Ο Καμμένος συνέβαλε στο να πάμε στις Πρέσπες. Η συμφωνία είναι επιζήμια και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε βάσει συντάγματος στη Βουλή για να μην ισχύσει η Συμφωνία”.

Εκτίμησε επίσης ότι στα Σκόπια οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τέλη Δεκεμβρίου αρχές Γενάρη. “Εν συνεχεία εξαρτάται απ΄την ελληνική κυβέρνηση το πότε θα την φέρει στη Βουλή.

Για την Αιγιαλίτιδα ζώνης τέλος είπε πως “ο Πρωθυπουργός ευτυχώς άλλαξε την απόφαση για τα προεδρικά διατάγματα για την αιγιαλίτιδα. Βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Για τις πληροφορίες του news247 στους 88,6 ότι ο Τσίπρας θα ενημερώσει για το θέμα τα υπόλοιπα κόμματα είπε “η ΝΔ θα ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και θα είναι παρούσα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα