Κουμουτσάκος σε Νίμιτς: Μόνη εγγύηση η αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος

Συνάντηση του τομεάρχη Εξωτερικών και βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΓιώργοΥ ΚουμουτσάκοΥ με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του τομεάρχη Εξωτερικών και βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΓιώργοΥ ΚουμουτσάκοΥ με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στην ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ προκειμένου να διασφαλισθεί το erga omnes και να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός επέμεινε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ

Στην αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος επιμένει η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που στην κυβέρνηση αναζητούν φόρμουλα προκειμένου μία συμφωνία να υπερισχύει του Συντάγματος της ΠΓΔΜ χωρίς να χρειαστεί άμεση τροποποίησή του.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ADVERTISING

Μετά τη συνάντηση, την οποία σύμφωνα με γαλάζιες πηγές ζήτησε ο κ.Νίμιτς, ο κ.Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας. Γι αυτό και κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει:

Πρώτον, την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα. Δεύτερον, αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία. Και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους.

Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πού βασίζει τη στρατηγική της η ΝΔ για το Σκοπιανό

Στο τραπέζι σχέδιο Β' για το όνομα της FYROM

SHARE:

24Media Network