“Κούρεμα χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση”

“Κούρεμα χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση”
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει επιτήρηση από το ΔΝΤ", υποστηρίζει η Μ. Γιαννάκου. Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των πρόωρων εκλογών και κατά των σεναρίων συγκυβέρνησης

Σε δηλώσεις της στον Βήμα 99,5, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, απορρίπτοντας τα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση, ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει “φως στο τούνελ”.

“Κούρεμα του χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση”, υπογραμμίζει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα μεμοράντουμ, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει και δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει επιτήρηση και μάλιστα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Η κα Γιαννάκου χαρακτήρισε “ασυγχώρητο” το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση δαπανών, παρά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί και προέβλεψε διόγκωση του χρέους, γεγονός που, όπως υποστήριξε, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, λόγω του κοινού νομίσματος.

“Το σύστημα βασίζεται αποκλειστικά σε ένα είδος αλληλεγγύης. Λάθη δικά σου μπορεί να κοστίσουν σε όλους”, επισήμανε.

Εξέφρασε, επίσης, αμφιβολίες για το κατά πόσο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής θα διαμορφωθεί μία οριστική εικόνα για το τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη και υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της, δηλαδή να παίζει τον ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα