Κούρεμα οφειλών στη ρύθμιση των 120 προαναγγέλλει ο Πετρόπουλος

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος EUROKINISSI

Η ρύθμιση των 120 δόσεων που θα έρθει μέσα στον Φεβρουάριο στη Βουλή θα περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλών.

Κούρεμα οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως 70% στο πλαίσιο της ρύθμισης για τις 120 δόσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: "Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει τον επόμενο μήνα. Προβλέπεται ένα γενναίο κούρεμα οφειλών που θα ελαφρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η ελάφρυνση είναι ένα πλεονέκτημα που θα έχει θετική επίδραση ειδικά στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το κούρεμα θα φτάνει το 70%, σε πολλές περιπτώσεις θα φτάνει το 50%. Μιλάμε για διπλό κούρεμα του χρέους, και του αρχικού κεφαλαίου και των προσαυξήσεων. Η μοναδική εξαίρεση αφορά όσους έχουν ήδη υπαχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αφορά 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες, 22.250 επιστήμονες, 350.000 αγρότες. 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών, μετά την εκκαθάριση θα μπορέσουν. Είναι κοντά στα 32 δισ οι παλαιές οφειλές στα ταμεία, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τα 16 δισ. Το κόστος είναι μετρημένο. Οι υποχρεώσεις για τη συνταξιοδότηση θα καλυφθεί από την αύξηση της εισπραξιμότητας. Τον Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή τη ρύθμιση".

SHARE:

24Media Network