Κουτσούμπας για Brexit: Αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε μοιρολόγια, ούτε για πανηγύρια

Κουτσούμπας για Brexit: Αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε μοιρολόγια, ούτε για πανηγύρια

Το παραπάνω δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας αναφορικά με το Brexit, κάνοντας λόγο για "πολύ κλάμα" πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, από πολιτικά κόμματα και από πολιτικές ηγεσίες, αλλά και πανηγύρια αντιδραστικών πολιτικών με φασιστικά συνθήματα

«Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει στο τέλος αυτού του κατήφορου, δυστυχώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και το κουαρτέτο». Αυτά ανέφερε χθες το βράδυ από τα Τρίκαλα, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων στο Πάρκο Ματσόπουλου. Αναφορά ο κ. Κουτσούμπας, έκανε και για το δημοψήφισμα του βρετανικού λαού και το Brexit, λέγοντας:

«Και βέβαια με αφορμή χθες βράδυ την απόφαση του βρετανικού λαού να πει ότι η χώρα του πρέπει να βγει από την Ε.Ε. με το δημοψήφισμα που έγινε, και επειδή πολύ κλάμα πέφτει διεθνώς, πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, και από πολιτικά κόμματα, από πολιτικές ηγεσίες, από τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους αλλά και την ίδια ώρα και πολλοί πανηγυρισμοί ακούγονται, από διάφορους δήθεν ευρωσκεπτικιστές, στην πραγματικότητα, αντιδραστικούς πολιτικούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς, και το βρετανικό λαό με ακροδεξιά φασιστικά συνθήματα, έχουμε να τους πούμε, το εξής:

Ότι αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε για κλάματα και μοιρολόγια αλλά ούτε και για πανηγύρια».

Αυτές οι ώρες, αυτό που έκφρασε ο βρετανικός λαός, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, δείχνοντας την αγανάκτησή του, τη δυσαρέσκειά του, ως ένα βαθμό, πρέπει να προβληματίσουν κυρίως τους λαούς, τα εργατικά λαϊκά κινήματα, και πρόσθεσε:

« Και λέμε δεν είναι ώρες για κλάματα και πανηγύρια, γιατί ξέρουμε ποιοι κλαίνε. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κλαίνε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου, κλαίνε αυτοί που ξεζουμίζουν τους λαούς , και δήθεν λένε τι πάθαμε που βγαίνουν οι Βρετανοί, από την Ε.Ε. και τι θα γίνει ο λαός. Λες και μέσα στην Ευρώπη, έτρωγε με χρυσά κουτάλια όπως λέγανε εδώ. Επίσης πανηγυρισμούς κάνουν άλλα τμήματα πάλι του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι είχαν άλλα συμφέροντα, δεν συμφωνούσαν με την Ε.Ε. και πανηγυρίζουν τώρα που αποφάσισε ο βρετανικός λαός να βγουν από την Ε.Ε. Αλλά δεν πανηγυρίζουν για το λαό της Βρετανίας, για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά πανηγυρίζουν για τα δικά τους συμφέροντα, για τα δικά τους χρηματοκιβώτια. Γιατί τα συμφέροντά τους ήταν σε άλλες χώρες, σε άλλες ηπείρους, οι επενδύσεις τους δεν ήταν εδώ στην Ευρώπη, και γιατί είχαν μεγάλο ανταγωνισμό με τη Γερμανία που τους έφαγε αυτά τα χρόνια της κρίσης πάρα πολλά κέρδη και πλούτισε τα δικά της θησαυροφυλάκια».

«Όμως κανένας λαός δεν σώνεται, όταν υπάρχει και βασιλεύει αυτό το άδικο, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τέτοιο σύστημα έχει η Βρετανία, όπως έχει η Ελλάδα, όπως έχει όλη η Ευρώπη. Και αυτό το σύστημα αυτά τα κράτη είναι που τσακίζουν τους λαούς, που παίρνουν πίσω δικαιώματα, που παίρνουν κατακτήσεις, που ματώνουν τους λαούς».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network