Κουτσούμπας: Η στάση της προέδρου της Βουλής για την ΧΑ γεννά ανησυχίες

Επίσκεψη του  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Άρτα,  Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Άρτα, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο γγ. του ΚΚΕ μίλησε για την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη από το δικαστήριο και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με τη νομιμότητα νομοσχεδίων στα οποία δεν παρίσταντο οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ

Στον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στο ΚΚΕ η αθωωτική απόφαση υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει «καταδικάσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση» με προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, «και το ξαναβγάζουν στην επιφάνεια με έναν περίεργο τρόπο οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση».

Δούρου και Παυλόπουλος έπρεπε να καταθέσουν

Ανέφερε, επίσης, ότι τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Παυλόπουλος είχαν υποχρέωση να καταθέσουν για το γεγονός αυτό και στο δικαστήριο. Σε ερώτηση δε αν οι δύο προαναφερθέντες δεν ήθελαν απλώς να μετάσχουν «σε μια τέτοια ιστορία» ή υπάρχει ευρύτερο σχέδιο, είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, καθώς «δεν το ξέρω αυτήν τη στιγμή». Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η όλη υπόθεση γεννά ανησυχίες, «όπως επίσης και η στάση της προέδρου της Βουλής όλο το τελευταίο διάστημα, η οποία αναδεικνύει αυτό το ζήτημα βάζοντας στο πολιτικό κάδρο τη Χρυσή Αυγή, ξανά», «όταν μάλιστα ετοιμάζεται τώρα, σε 1-2 μήνες, να αρχίσει η δίκη» και πρόσθεσε ότι απεύχεται, όπως όλοι, όλα αυτά να αποτελούν προμήνυμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως της κυβέρνησης που πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Εσκεμμένο λάθος η γραμμή της κυβέρνησης

Αναφορικά με το Eurogroup είπε ότι ζούμε αυτό που συμβαίνει κάθε φορά όταν πρόκειται να δοθεί μια δόση και υπογράμμισε ότι η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στην κυβέρνηση εστιάζεται στο ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος εσκεμμένο, διότι εγκλωβίζει την αντιπαράθεση σε ένα πλαίσιο με τις κατευθύνσεις του οποίου ταυτίζεται απόλυτα.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις Βαρουφάκη για τη φοροδιαφυγή, είπε ότι είναι μέτρα που πλήττουν πάλι τα λαϊκά εισοδήματα και όχι το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που αναφύεται με το «να καρφώνει και να χαφιεδίζει ο ένας τον άλλον».

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό τι ακριβώς θα έλυνε ένα δημοψήφισμα, καθώς ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «ότι η ΕΕ είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι και ότι θα μείνουμε» ή η προσφυγή στις κάλπες, αφού «ακόμα κι αν ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα αλλάξει γραμμή, θα αλλάξει πολιτική;».

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι αυτήν τη στιγμή φαίνεται πιο «ρεαλιστικό» η «δοκιμή» της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ένα χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι μια περίπτωση διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος αποτελεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ υπάρχουν και δυνάμεις όπως ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά και δυνάμεις εντός της ΝΔ, «όχι η ηγεσία της ή η πλειοψηφία της» που είναι υπέρ της άποψης για μια ευρύτερη κυβέρνηση.

Υπόθεση Χαρδούβελη: Αν δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή είναι καθ' όλα νόμιμη

Σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για τα εμβάσματα του κ. Χαρδούβελη στο εξωτερικό, είπε ότι πρέπει να γίνει έρευνα αν πρόκειται για φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «σε συνθήκες ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων είναι καθ' όλα νόμιμο, έτσι λειτουργεί το σύστημα, έτσι λειτουργούν όλοι, πολιτικοί, πολίτες κλπ. Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα με μια κουβέντα να το τελειώσουμε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Χρυσή Αυγή, Κουτσούμπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κανέλλη: Το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει γραβάτα

Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη. Παύει η ποινική δίωξη

Δούρου για απαλλαγή Κασιδιάρη: Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί από τις κάμερες

SHARE: