Κουτσούμπας: "Λαγός" ο Κατσίκης, έδωσε πάσα στον Ερντογάν

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Στο περιθώριο της έκθεσης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ο γγ του κόμματος σχολίασε την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ

Την έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων από το αρχείο του ΚΚΕ, που διοργανώνει στον Περισσό η κεντρική επιτροπή του κόμματος με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, εγκαινίασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σχολίασε και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη.

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά ο κ.Κουτσούμπας είπε: "Είναι απαράδεκτη η δήλωση του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, του κ. Κατσίκη. Στην ουσία έπαιξε το ρόλο “λαγού”, αυτή είναι η πιο πιθανή εκδοχή αυτού του ζητήματος και βεβαίως έδωσε πάσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, έτσι ώστε να θέσει ξανά διεκδικήσεις, τις τουρκικές απόψεις, την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα απέναντι και στην παράνομη – ουσιαστικά – κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Τουρκία, οι οποίοι πρέπει εδώ και τώρα να απελευθερωθούν και βεβαίως να συνεχίσει το ζήτημα των αμφισβητήσεων, των διεκδικήσεων, της προσπάθειας για αλλαγή και αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που είναι σε βάρος και του τουρκικού λαού και του ελληνικού, διότι βάζει λαούς, εργαζόμενους ανθρώπους, τη νεολαία μας, να σκοτώνονται σε πεδία - αύριο πιθανόν - μαχών."

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε επομένως πως: "Απ’ αυτή τη σκοπιά χρειάζεται η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, κινητοποίηση, τόσο ενάντια στην άρχουσα τάξη όσο και ενάντια στην προκλητική πολιτική της Τουρκίας και τους συμμάχους τους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι δεν προάγουν σε καμιά περίπτωση ούτε την ασφάλεια, ούτε τη σταθερότητα, ούτε την ειρήνη στην περιοχή, αλλά είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών, επικίνδυνων σχεδιασμών για όλους τους λαούς της περιοχής."

Άφησε όμως αιχμές και για το ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ριψάσπιδες: "Το Κόμμα μας νοιώθει υπερήφανο για αυτή τη μεγάλη ηρωική, δύσκολη, πορεία των 100 χρόνων. Θεωρούμε απαραίτητο οι νέες γενιές, οι μελλοντικές γενιές, να γνωρίζουν αυτή την ιστορία. Η γνώση της ιστορίας είναι δύναμη, σε βοηθά να γνωρίζεις όχι απλά το παρελθόν, αλλά να κοιτάς σταθερά το παρόν και να χαράσσεις πολύ πιο σωστά και δημιουργικά το μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος του ΚΚΕ μέσα από όλη αυτή την πορεία, την ηρωική, την θετική, με τα θετικά και τα αρνητικά, με τις αδυναμίες, με τα άλματα, με τις καμπές και τα πισωγυρίσματα. Αυτή την ιστορία δεν την απεμπολούμε, όπως έκαναν άλλοι. Tους έχουμε ονομάσει ριψάσπιδες, τέτοιοι είναι και βρίσκονται μάλιστα και στην κυβερνητική εξουσία, μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ συνεχίζει αυτή την προσπάθεια για τις γενιές που έρχονται, κυρίως, αλλά και για τη σημερινή γενιά που πρέπει να πάρει την τύχη πραγματικά στα χέρια της."

Με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκθέσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, με αποκορύφωμα τη μεγάλη πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση στις 25 Νοεμβρίου. \u0009

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network