Κουτσούμπας: Το 'όχι επιπλέον μέτρα' του Τσίπρα είναι σαν το 'θα σκίσω τα μνημόνια'

Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Από τα Ιωάννινα όπου και βρίσκεται ο γγ του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει την ικανότητα να βαφτίζει το κρέας-ψάρι

Για τακτική εξαπάτησης του λαού, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Ιωάννινα, ενώ έστρεψε τα βέλη εναντίον του πρωθυπουργού. "Η δήλωση του Τσίπρα, "ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα", στην πραγματικότητα είναι όπως και το "θα σκίσω τα 2 μνημόνια", μέχρι να σας φέρω το 3ο και βλέπουμε" σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως τα μέτρα δεν είναι απλά μερικά ευρώ, αλλά εκατομμύρια που θα φορτωθούν οι εργάτες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι και οι επιχειρηματίες.

Ο κ. Κουτσούμπας που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο, το μεσημέρι μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση μεταξύ άλλων τόνισε: "Βέβαια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αντίθεση με τις προηγούμενες, διαθέτει για λίγο ακόμα - την ικανότητα της εξαπάτησης του λαού, την ικανότητα να «βαφτίζει το κρέας - ψάρι".

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αντίθεση με τις προηγούμενες, διαθέτει για λίγο ακόμα - την ικανότητα της εξαπάτησης του λαού, την ικανότητα να βαφτίζει το κρέας - ψάρι

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ακόμα πως η κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και ότι «ο κυβερνητικός απολογισμός για τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στο «τιμόνι» της αστικής διαχείρισης, είναι απολογισμός για το τι έχει κάνει για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας: «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για γιορτές και πανηγύρια. Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα: Τι θα γιορτάσει η κυβέρνηση;

- Το 3ο μνημόνιο;

- Την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση;

- Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης;

- Την απελευθέρωση των δουλεμπορικών γραφείων;

- Την εδραίωση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;

- Τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας;

- Την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού;

Γιατί αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα έργα και οι ήμερες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα τα υπόλοιπα που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής ανατροπής πριν 2 χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη, λόγω της κυβέρνησής του, είναι η γνωστή τακτική της εξαπάτησης».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως την ώρα που η κυβέρνηση γιορτάζει τα 2 χρόνια της διακυβέρνησης της, χιλιάδες φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι σ' όλη τη χώρα, βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. «Με ολόκληρα ψέματα και μισές αλήθειες η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στην "κοινή γνώμη" η εντύπωση, ότι, τάχα, πέρσι το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, ήρθε σε συνεννόηση μαζί της για λήξη των μπλόκων, επειδή δήθεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης, που υλοποιήθηκαν δεν αφορούν τις διεκδικήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά τα αιτήματα που πρόβαλλαν οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών.

Τέτοιο παράδειγμα είναι ο νόμος για το διαχωρισμό των αγροτών σε "κατά κύριο επάγγελμα ή μη" με τον οποίο διαφωνούσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Αντίθετα, για τους μικρομεσαίους αγρότες, ακόμα και το κουτσουρεμένο αφορολόγητο που πήραν κάτω από την πίεση του αγώνα, τώρα η κυβέρνηση, θέλει να το πετσοκόψει ή και να το καταργήσει. Ήδη τους το αρπάζει μέσα από τον τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς κι ας μην πλήρωσε τις εισφορές μέχρι τέλος του 2016, το 50% των αγροτών, γιατί δεν είχε να πληρώσει».

To KKE, όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στηρίζει τον αγώνα της φτωχής αγροτιάς, τα δίκαια αιτήματά του, ενώ ενδεικτικά ανέφερε προτάσεις μέτρων στήριξης του μικρομεσαίου αγρότη. Ειδικότερα ανέφερε:

«-Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

-Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Να φορολογηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

-Για την Ασφάλιση και τη Σύνταξη, να μην ισχύσουν οι τσουχτερές και άδικες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

-Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τέλος, ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε αναφορά και στην αύξηση του κόστους παραγωγής, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο και ζήτησε: «Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, όπως στους βιομήχανους» και «Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network