Κριθαρίδης για Ντογιάκο: “Αδιανόητη παρέμβαση και εκτροπή”

Κριθαρίδης για Ντογιάκο: “Αδιανόητη παρέμβαση και εκτροπή”
Μιχάλης Κριθαρίδης Eurokinissi

Τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου σχολίασε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επί της ουσίας απειλεί την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, να μην κάνει όσα είναι επιφορτισμένη εκ του Συντάγματος να κάνει, συνιστά αδιανόητη παρέμβαση και εκτροπή, που, αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης, εναρμονίζεται πλήρως με τη βούληση του επιτελικού παρακράτους των υποκλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε.», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Απολύτως εύλογη, συνεπώς, ήταν η έντονη αντίδραση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, στον οποίο και εκφράζουμε την στήριξη μας απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών αυτήν την φορά από την δικαιοσύνη, που δυστυχώς λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Μητσοτακικού παρακράτους», σχολιάζει, επισημαίνοντας πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 είχε θέσει ήδη από τον Οκτώβριο στην κυβέρνηση τα ζητήματα των στοιχείων των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια ανταπόκριση από όσους ήταν σαφές πως ήθελαν να συγκαλύψουν τις υποκλοπές που έγιναν με ευθύνη του πρωθυπουργού».

«Δυστυχώς όμως, οπουδήποτε όταν μια ισχυρή εξουσία θέλει να μείνει κάτι κρυφό, θα βρεθεί και μια πρόθυμη δικαστική οδός προστασίας των βρώμικων μυστικών της», τονίζει και καταλήγει: «Κάτι τέτοιο άλλωστε εμείς ως ΜέΡΑ25 και DiEM25 το έχουμε εμπεδώσει καλά και με την προσφυγή που έχουμε κάνει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να λάβουμε γνώση της γνωμοδότησης που έλαβε με χρήματα των φορολογουμένων από ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο ο κ. Ντράγκι για να κλείσει τις τράπεζες το 2015, με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο να απορρίπτει το σχετικό αίτημα, αλλά η ΕΚΤ να ζητάει επιπλέον και δικαστικά έξοδα περί τις 20.000 ευρώ ως SLAPP».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα