Κυρίτσης για Μόρια: Θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι

Κυρίτσης για Μόρια: Θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι

"Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης" είπε ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης (Vid)

Την άποψη ότι η τραγωδία στη Μόρια με τους δύο νεκρούς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι διατύπωσε ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

«Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Flash 96.

Ζήτησε να μην μπαίνουν στον ίδιο παρανομαστή τέτοια τραγικά συμβάντα, με την αναστάτωση στη Χίο, την οποία- όπως είπε- προκάλεσαν ακροδεξιοί.

«Οι προσφυγικές ροές δεν ελέγχονται από την Ελλάδα- όπως επίσης δεν είναι στον έλεγχό μας και η ροή εξόδου. Απαιτείται λεπτή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε. Επέρριψε ευθύνες στους Ευρωπαίους για την κατάσταση στα νησιά και τους αργούς ρυθμούς , λέγοντας ότι δεν έχουν στείλει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν, και για να «σηκώνουν» το δάκτυλο, θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

«Η πίεση μας προς την Ευρώπη είναι συνεχής, αλλά δυστυχώς οι ευρω-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε όξυνση. Κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιστοίχως υπάρχει η απειλή από την Άγκυρα για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τα σύννεφα στις σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας, δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές να χαλάσει η συμφωνία για το προσφυγικό.

Ηχητικό: 96RadioFm

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκρηξη γκαζιού στη Μόρια. Νεκρή γυναίκα και παιδί

Τσίπρας: 'Είμαι συγκλονισμένος από το τραγικό συμβάν στη Μόρια'

Πυρκαγιά στο hot spot στα Οινόφυτα

Μουζάλας: Έκκληση για συνεργασία και ανθρωπιά - Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι

SHARE:

24Media Network