Κύρτσος: Δεν θεωρώ τον Ορμπάν ακροδεξιό

Κύρτσος: Δεν θεωρώ τον Ορμπάν ακροδεξιό
Ο Γιώργος Κύρτσος Eurokinissi

Στόχος μας στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία και ταυτόχρονα η διεύρυνση, επισημαίνει στο NEWS 24/7 RADIO ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

“Δεν θεωρώ τον Ορμπαν ακροδεξιό. Εξελέγη ως ακροδεξιός και στην τρίτη του θητεία κυβερνά ως σκληρός δεξιός. Εχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά δεν είναι όλες οι πολιτικές του ακραίες. Δεν πρέπει να τον χαρίσουμε στην άκρα δεξιά” τόνισε ο ευρωβουλευουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον ρ/σ NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: “Στόχος μας στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία και ταυτόχρονα η διεύρυνση. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, έχει σημασία ποια θα είναι η διαφορά και ποιες συμμαχίες θα μπορέσουμε να φτιάξουμε. Δεν θα είναι εύκολη η αναμέτρηση, ο αντίπαλος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “Δεν μπορεί το Ποτάμινα συνεργαστεί προεκλογικά με τη ΝΔ γιατί θα είναι σαν να αυτοκαταργείται, θα είναι ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας”.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές και διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος είπε ότι “ο σταυρός βγάζει μόνο αναγνωρίσιμους. Ενισχύει τον ευρωβουλευτή και τιμωρεί τους μη αναγνωρίσιμους. Είμαι υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. Ο Μεϊμαράκης θα ενισχύσει την εσωτερική πολιτική διάσταση των ευρωεκλογών. Επιβραβεύεται γιατί κράτησε ψηλά τα ποσοστά της ΝΔ και κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Το μεγάλο θέμα -κατά τον κ. Κύρτσο- είναι ο ωκεανός χρέους του ιδιωτικού τομέα. Το δημόσιο χρέος κάπως τακτοποιήθηκε για την επόμενη δεκαετία. Το 60% των μικρομεσαίων πέσαμε έξω. Τα χρέη των επιχειρήσεων περνάνε στους διευθύνοντες συμβούλους. Το 80% από αυτούς είμαστε ειλικρινείς. Με μια τέτοια κατάσταση αποκλείεται να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και κοινωνική γαλήνη”. ¨

Σε σχέση με τα χρέη των κομμάτων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι “ο Κ. Μητσοτάκης μειώνει τις δαπάνες της ΝΔ αυξάνει τα εκλογικά της ποσοστά άρα θα έχει μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα